עמוד הבית » פסטיבל רמלה “עיר עולם” נחגג בעיר בחול המועד סוכות
פסטיבל רמלה עיר עולם, צילום:שלגית אשטמקר

פסטיבל רמלה “עיר עולם” נחגג בעיר בחול המועד סוכות

מחפשים את התוכנית המושלמת לסוף ספטמבר שלא תרוקן לכם את הכיס? מצאנו אותה בשבילכם. פסטיבל "רמלה עיר עולם" חוגג עשור של תרבות!

מאת: שלגית אשטמקר

השנה הוא חוזר גדול יותר, מושקע יותר ונגיש לכולם, בתאריכים 29 וה-30 לספטמבר, רמלה לובשת חג ומזמינה את כל המשפחה ליומיים של טירוף ב-10 מוקדים שונים ברחבי העיר.

בריכת הקשתות, צילום:שלגית אשטמקר

>>>500 שנה אחרי…

לקטנטנים מחכים כוכבי הילדים האהובים ביותר כמו מיכל הקטנה ומני ממטרה, לצד מתחמי מים, נינג’ה, החלקה על הקרח ולונה פארק. למבוגרים מציע הפסטיבל הופעות ענק של נועה קירל, סטפן, רגב הוד ועוד, לצד סיורים היסטוריים ומתחמי קולינריה משגעים. כשהכניסה לרוב האירועים היא בחינם לחלוטין, והכרטיסים למופעים המרכזיים עולים 30 שקלים בלבד, מדובר בבילוי המושלם!

הנה המדריך המלא שהכנו לכם לחגיגות העשור ברמלה:

הבמה המרכזית במגדל הלבן

הבמה המרכזית של פסטיבל העשור תוקם ברחבת המגדל הלבן, אחד מסמליה המוכרים של רמלה, ותארח במשך שני ערבים שורה של אמנים ומופעים לכל המשפחה.ב-29 בספטמבר ייפתחו אירועי הבמה בשעה 16:00 בתהלוכה רב תרבותית חגיגית, ולאחריה יתקיים מופע של מיכל הקטנה, לצד מופע מקור של כוכב הילדים בבויה יחד עם להקות מחול.בנוסף תופיע מאיה פפאיה.

בשעה 20:45 יעלה לבמה אייל לוי, בשעה 21:30 תופיע נועה קירל, ובשעה 22:45 יחתום את הערב המופע של Like Queen.

ב-30 בספטמבר ייפתח הערב בשעה 17:00 עם המופע סתיו בכל מיני צבעים”, ובשעה 18:00 יעלה מני ממטרה.

בשעה 20:45 יופיע סטפן, בשעה 21:30 יעלו לבמה מה קשור, ובשעה 22:45 יחתום את ערב העשור רגב הוד.

הכניסה למופעים המרכזיים: 30 שקלים בלבד.

המגדל הלבן מתעורר” מופע מקור מיוחד לציון עשור לפסטיבל

לרגל עשור לפסטיבל יתקיים ב 29.9 בשעה 20:00 ברחבת המגדל הלבן המגדל הלבן מתעורר, מופע מקור שנוצר במיוחד לציון העשור ל”רמלה עיר עולם”.במסגרת המופע יהפוך המגדל הלבן לבמה חיה במופע אור־קולי מרהיב, הכולל קרני לייזר, מוזיקה חיה, סקסופון וחצוצרה. המופע מספר את סיפורה של רמלה – עשר שנים של פסטיבל, אלף שנות היסטוריה ורגע אחד בלתי נשכח

גם טועמים את רמלה: סיור קולינרי בשוק

לצד אתרי התיירות והסיורים ברחבי העיר, יתקיים במהלך הפסטיבל גם סיור קולינרי בשוק רמלה, הכולל שש טעימות משביעות וכשרות, בליווי מדריך מקצועי. במהלך הסיור ייחשפו המשתתפים לסיפורו של השוק בן מאות השנים, לנקודות חן ייחודיות ולסיפורים שמאחורי המקום, כולל תיבת דואר בריטית שהגיעה מלונדון.הסיור יוצא ממוזיאון רמלה בשעה   13:30 נמשך כשעה ומיועד למי שמגיעים רעבים.

שוק רמלה,צילום:שלגית אשטמקר

 

השילוב בין מוזיקה, תרבות, קהילות, קולינריה, אטרקציות ותיירות הופך את פסטיבל רמלה עיר עולם” לאירוע שבו אפשר לבלות יום שלם, ליהנות ממופעים ופעילויות ולגלות עיר בעלת היסטוריה של מאות שנים ואופי ישראלי ייחודי.

מתחמי פעילות ואטרקציות ברחבי רמלה

לצד הבמה המרכזית, יפעלו ברחבי העיר מגוון רחב של מתחמים, שיציעו פעילויות לילדים, בני נוער ומשפחות לאורך שעות היום.מתחם האוכל ברחבת המגדל הלבן יפעל בין השעות 15:00עד 24:00 ויכלול פודטראקים ודוכני מזון, כך שהמבקרים יוכלו לשלב בין המופעים לבין חוויה קולינרית.תערוכת הקהילות “עיר עולםתוצג בלובי היכל התרבות ותשלב מופעים ממגוון התרבויות של העיר רמלה. המתחם יפעל בין השעות 11:00–18:00 והכניסה אליו חופשית.

בדשא היכל התרבות, ברחבת הרמב”ל ובשכונות העיר יפעלו מתחמי ילדים, מתנפחים ואטרקציות, לצד מתחם לונה פארק לילדים, שיציעו מגוון פעילויות ובילוי למשפחות.במרחב הציבורי יפעל גם רחוב בתנועה עם דמויות רחוב, פסלי אדם, הולכי קביים, להטוטנים ואטרקציות נוספות שיהפכו את הרחובות לחלק בלתי נפרד מחוויית הפסטיבל. המתחם יפעל בשדרות דני מס, ובמסגרת הפעילות יתקיימו מופעי שטח לאורך הרחוב.

באולם הספורט אריה דוידסקו יפעל מתחם החלקה על הקרח, ובשכונת נאות שמיר, בפארק מושהאל שלמה, יפעל מתחם ייחודי של אטרקציות ספורט ומים. ב־30 בספטמבר יפעל מתחם נוסף של אטרקציות ספורט ומים בשכונת נווה דוד, בפארק האילנות.בשכונת קריית האמנים, בפארק אריק איינשטיין, יפעל מתחם גיימרים ומולטימדיה.חובבי היצירה יוכלו ליהנות ממתחמי לגו ייחודיים. ב־29 בספטמבר בדשא היכל התרבות וב־30 בספטמבר בשכונת נאות בגין, בגן בריל.במסגרת הפסטיבל יפעל גם מתחם קולנוע בתלת־ממד בדשא היכל התרבות, לצד מתחם לונה פארק לילדים.

חובבי האתגרים יוכלו ליהנות ממתחם נינג’ה ייחודי, הכולל מסלול באורך 100 מטר, שיפעל בפארק עופר, וכן ממתחם נינג’ה מצומצם שיפעל ב־30 בספטמבר במרכז הפיס בשכונת גיורא. מרבית המתחמים יפעלו בשעות 11:00 עד 18:00כך שהמבקרים יוכלו להגיע כבר בשעות היום, ליהנות ממגוון פעילויות ואטרקציות ובהמשך להמשיך אל המופעים המרכזיים.

חגיגה של קהילות ותרבויות

אחד המאפיינים המרכזיים של רמלה עיר עולםלאורך השנים הוא היכולת להביא אל במה אחת את הקהילות והתרבויות השונות המרכיבות את העיר.במסגרת אירועי העשור יתקיימו מופעים ייעודיים לקהילות השונות.ב28 בספטמבר יתקיים בהיכל התרבות מופע לקהילה הערבית -שלגיה, מופע תרבותי המיועד לחברה הערבית. במקביל יתקיים באשכול הפיס ערב תרבות רוסית וישראלית בשיתוף קק”ל ועיריית רמלה, הכולל מוזיקה, תרבות, ציונות וזהות משותפת, לצד מופע שלMIO SOLE O ו־Belcanto Quartet.

ב־29 בספטמבר יתקיים בהיכל התרבות מופע מיוחד לוותיקי העיר בהשתתפות ננסי ברנדס, במסגרת חגיגות 50 שנה בארץ, עם המופע המוזיקלי הפרחים בגני, מופע בידור מוזיקלי מצחיק ומרגש.בשעות הערב יתקיים המופע קראו לו ג’ו, שבו ליאור אלמליח וגוסטו שרים את שיריו של ג’ו עמר, במפגש בין מוזיקאים שגדלו על המוזיקה שלו וכל אחד מהם לקח ממנה את הצד שלו בדרכו המוזיקלית.

ב־30 בספטמבר תתקיים בסוכת עיר עולם, ברחבת הכניסה להיכל התרבות, חגיגה בסימן התרבות היוונית. סוכת ראש העיר תהפוך למרחב של מוזיקה, טעמים ואווירה יוונית, בהפקת מקור ססגונית, ובהשתתפות נגן הבוזוקי טובי עזומי, שייקח את הקהל למסע מוזיקלי עם מיטב הלהיטים היווניים האהובים. הכניסה חופשית.אירועי הקהילות מבטאים את אופייה הייחודי של רמלה, עיר שבה חיים זה לצד זה בני קהילות, תרבויות ומסורות שונות, והופכים את הפסטיבל לחגיגה של פסיפס ישראלי מגוון.

צילום:שלגית אשטמקר

רמלה גם כיעד תיירותי

פסטיבל העשור אינו מסתפק במופעים ובאטרקציות, והוא מזמין את המבקרים להכיר את רמלה גם כיעד תיירותי. במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו סיורים מודרכים באתרי התיירות של העיר, שיאפשרו למבקרים להיחשף להיסטוריה ולמורשת של רמלה ולשלב את הבילוי בפסטיבל עם ביקור באתריה הייחודיים.לצד הסיורים הרגליים יתקיימו גם סיורים באוטובוס קומותיים, שיאפשרו למבקרים לחוות את העיר ולגלות את מוקדי התיירות והעניין המרכזיים שלה.

צילום:שלגית אשטמקר

 

המבקרים יוכלו לשלב במהלך הביקור גם ביקור באתרי התיירות המרכזיים, ובהם בריכת הקשתות בה ניתן לשוט בסירות בבריכת הקשתות התת־קרקעית בת כ־1,200 שנה, לטפס למגדל הלבן ולהשקיף ממנו על העיר והסביבה. מוזיאון רמלה, שבו מוצגת גם התערוכה המדוברת של אורי גלר, מוזיאון המשאיות לצד אתרים נוספים המבטאים את ההיסטוריה העשירה והרב תרבותית של העיר.

המגדל הלבן, צילום: שלגית אשטמקר

מוזיאון המשאיות

מוזיאון המשאיות הוא מוזיאון פתוח למשאיות והתובלה של קבוצת תעבורה.המוזיאון נמצא ליד בניין המטה של קבוצת תעבורה, צמוד לכביש 44 בין מחלף רמלוד לצומת מעשיהו.במוזיאון מגוון משאיות ורכבים נוספים ששימשו להובלה ותעבורה על כבישי ישראל, הוא פתוח בכל ימות השנה.

התערוכה של אורי גלר במוזיאון רמלה

התערוכה נפתחה ב-25 ביוני 2026 ומציגה את פועלו של אורי גרל כאמן וכאספן אמנות.המוזיאון מציג אוסף לא יאומן של פריטים מקוריים בבעלות אורי. מבקרים יכולים לראות מקרוב חפצים שהתעקמו ע”י אורי, מתנות מסלבריטאים מפורסמים ברחבי העולם ומגוון פריטים מיוחדים במינם שנאספו לאורך הקריירה של אורי הכוללים גם את ה”קאדילק” מכוסה הכפיות האייקוני של אורי, יש גם את האופציה לקחת תמונות – וכאשר כל הסיורים נעשים על ידי אורי בעצמו תוכלו לפגוש אותו.

צילום:שלגית אשטמקר

 

מלבד הסיור המרתק שאורי עצמו מעביר באופן אישי, יש בנוסף:

-העברת השראה חיובית לילדים ולמבוגרים.

-תוכלו לשאול את אורי שאלות, והוא יענה לכם באופן אישי על שאלותיכם.

בתום הסיור תהיה לכם הזדמנות לראות במו עיניכם ובזמן אמת מופע בלתי נשכח של אורי, כזה אשר הפך אותו למפורסם בכל העולם.ולבסוף, גם תוכלו להצטלם עם אורי תמונה קבוצתית כמזכרת מחוויה ייחודית מדהימה ובלתי נשכחת מהסיור במוזיאון, ומהמפגש האישי שלכם עם אורי גלר, אחד האייקונים המפורסמים ביותר שכל העולם מכיר.

שעות פתיחה: ראשון, שני, שלישי, רביעי וחמישי בין השעות 10:00–16:00

סיכום כל הפרטים לפסטיבל רמלה עיר עולם 2026

מתי? 29 עד 30 בספטמבר 2026
אירועי הקהילות:החל מ-28 בספטמבר
איפה?המגדל הלבן וב 10 מוקדים ברחבי רמלה
מה בתוכנית? מופעי מוזיקה, מופעי ילדים, מופעי קהילות, תהלוכות, מופעי רחוב, מתחמי אטרקציות, ספורט ומים, גיימינג, לונה פארק, נינג’ה, החלקה על הקרח, קולינריה, סיורים מודרכים ועוד.
מחיר:מרבית הפעילויות ללא תשלום. מופעים מרכזיים: 30 ₪ .
בשיתוף:משרד הפנים, משרד התרבות והספורט, משרד התיירות ומפעל הפיס.

פרטים נוספים, תוכנית מלאה ורכישת כרטיסים  באתר עיריית רמלה.

 תהנו בפסטיבל ברמלה וספרו חוויות!
מאת שלגית אשטמקר
טיולי שלגית ברחבי הגלובוס https://linktr.ee/shlagit_tours
טיולים חברתיים לגילאי 25-45 בארץ ובחו”ל

הוספת תגובה

הוספת תגובה