עמוד הבית » קרם שוקולד ואגוזים
אוכל

קרם שוקולד ואגוזים

קרם שוקולד ואגוזים צילום סטודיו טקה
מי מאיתנו לא אוהב את ממרח השוקולד ואגוזי הלוז הקלאסי של נוטלה? בפעם הבאה במקום שתמהרו לסופר, אתם יכולים להכין ממרח דומה ומוצלח בפני עצמו בכוחות עצמכם. קבלו את המתכון שיגרום לכם להתמכר לממרח המשובח.

מצרכים (עבור 500 גרם של קרם):

150 גרם אגוזי לוז

30 מ"ל  דבש

30 מ"ל שמן חמניות

רבע כפית מלח

150 גרם שוקולד מריר

150  מ"ל חלב

הוראות הכנה:

  1. קלפו את האגוזים, הניחו אותם בשכבה אחידה במחבת וטגנו ללא שמן.
  2. חממו סיר על אש בינונית, הכניסו את האגוזים למשך 5-10 דקות, בכדי שיהפכו לקלויים. ערבבו ללא הפסקה עד שיקבלו גוון חום.
  3. המתינו עד שיתקררו ושפשפו אותם בעזרת הידיים, בכדי להסיר את הקליפה (קל יותר לעשות זאת כאשר הם קלויים).
  4. לאחר שהאגוזים מוכנים, הכניסו אותם לבלנדר. הוסיפו שמן וטחנו אותם עד לקבלת מרקם קרמי.
  5. הוסיפו דבש ומלח, ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. שברו את השוקולד לחתיכות קטנות בכדי להמיס אותו. ניתן לעשות זאת בטמפרטורה נמוכה במשך דקה אחת במיקרוגל. אם השוקולד לא הומס, ערבבו וחממו למשך כ-30 שניות נוספות. חזרו על הפעולה עד שהשוקולד יומס לחלוטין. לאחר מכן, ערבבו יחד עם האגוזים.
  7. חממו את החלב וכבו את האש לפני הרתיחה. הוסיפו את תערובת השוקולד והאגוזים.
  8. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. צקו לתוך כלי הרמטי. כסו והכניסו למקרר.

הערות:

  • משקל האגוזים במתכון הוא ללא קליפות.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka