עמוד הבית » ראש כרובית ממולא טחון
אוכל

ראש כרובית ממולא טחון

ראש כרובית צילום שרית גופן
ראש כרובית ממולא טחון צמחוני טבעול בקארי, מיץ לימון וטימין.

רשימת המצרכים (4 מנות)

1 כרובית שלמה עם הגבעולים

2 כפות מיץ לימון (לשלב הסופי של המנה )

מלית

1 חבילת טחון צמחוני טבעול

2 כפות פירורית זהב

1 בצל קטן מגורד וסחוט מהנוזלים

2 שיני שום טריות וכתושות

מלח ופלפל

תיבול הכרובית

1 כף טימין טרי וקצוץ

2 כפות מיץ לימון טרי

1 כף תבלין קארי

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

 הכנה (1 שעה)

חולטים את הכרובית.

שמים מים בסיר עם כף מלח ומביאים לרתיחה.

כאשר המים רותחים שמים את הכרובית בשלמותה כשהגבעולים כלפי מעלה וכל הפרחים מכוסים במים.

מבשלים 10 דקות עד שסכין ננעצת בקלות בגבעולים (חשוב שהכרובית לא תהיה רכה מדי), מסננים, שוטפים ומצננים.

מתבלים את הכרובית.

מערבבים יחד את כל החומרים ומורחים על כל הכרובית.

שמים בקערה את כל מרכיבי המלית ומערבבים יחד.

ממלאים את הכרובית.

הופכים אותה עם הגבעולים כלפי מעלה וממלאים את החללים הריקים בתערובת בדחיסה קלה.

אופים את הכרובית.

מניחים את הכרובית על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כחצי שעה עד להזהבה.

כשהכרובית מוכנה וחמה מזליפים עליה עוד 2 כפות מיץ לימון ומגישים.

באדיבות: בת חן דיאמנט