עמוד הבית » ״שווארמה״ עוף על פיתה

״שווארמה״ עוף על פיתה

שווארמה עוף במחבת צילום גל זאב
מתכון מביר טעים וקליל של השפית ועיתונאית מאיה דרין

המתכון באדיבות סולתם

חומרים לכ-5 מנות:

4 כרעי עוף

לתבשיל השווארמה:

שמן זית

מלח לפי הטעם

2 כפות פפריקה

4 כפות זרעי כוסברה כתושים

2 כפות כמון

2 כפות אבקת שום

2 כפות פלפל שחור גרוס

2 בצלים חתוכים גס

6 שיני שום שלמות

לפיתות:

3 כוסות קמח לבן מנופה

1 כף גדושה שמרים יבשים

1 כפית גדושה מלח

1 כף סוכר

1 כוס מים

3 כפות שמן זית

שמן זית לשימון הבצק

להגשה:

ממרח עריסה או פלפל צ׳ומה

עגבניות שרי צלויות

בצל צלוי

פלפל ירוק חריף צלוי

אופן ההכנה:

לתבשיל העוף:

  1. מכינים את תבשיל העוף: במחבת רחבה וגבוהת שוליים מחממים שמן זית, משחימים את העוף מכל צדדיו, תוך כדי ההשחמה מוסיפים את כל התבלינים.
  2. כשנתחי העוף שחומים, מוסיפים בצל ושום ומערבבים יחדיו, מוסיפים מים רק עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בנוזל במשך כשעה וחצי עד שהעוף מתרכך לחלוטין.
  3. מפרקים את העוף לפיסות ומשאירים בנוזלי הבישול ללא העצמות,  מתקנים תיבול

לפיתות

  1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ 5 דקות.
  2. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים ידנית 3-2 דקות נוספות.
  3. מניחים לתפוח במשך כ-30 דקות.
  4. יוצרים מהבצק 10 כדורים שווים בגודלם
  5. משמנים בעדינות את הכדורים, מסדרים ברווחים על מגש, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.

בהגשה:

  1. מחממים מחבת יבשה על הגז