עמוד הבית » ארז קומרובסקי במתכון פנקייקס

ארז קומרובסקי במתכון פנקייקס

צילום, נמרוד סונדרס
לקראת החופש הגדול שקרב ובא, השף אופה ארז קומרובסקי מציע את הגרסה שלו למנה האהובה.

חומרים ל-4-5 פנקייקס:

140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין תופח

2 כפות סוכר דמררה או קנים

קורט מלח

2 ביצים גדולות

180 מ״ל (3/4 כוס) חלב 3%

2 כפות חמאה רכה

  1. מערבבים את קמח הכוסמין התופח עם הסוכר והמלח בקערה.
  2. בקערה נוספת טורפים את הביצים ומוסיפים את החלב והחמאה הרכה. מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים ומערבבים רק על איחוד. לא לערבב יותר מידי!
  4. מחממים מחבת טפלון קטנה משומנת בחמאה לחום בינוני. יוצקים לתוכה מצקת מהבלילה ומטגנים על צד אחד עד שהבלילה מתייצבת, בועות עולות על פני השטח והשוליים מזהיבים. הופכים בעזרת מרית דקה ורחבה, מטגנים עוד 10 שניות בלבד ומוציאים. ממשיכים בטיגון כל הבלילה. אם המחבת חמה מידי מורידים את גובה הלהבה כדי שהבלילה תתייצב לפני שתשחים.
  5. מגישים עם שמנת חמוצה וקונפיטורה משמש או עם סירופ מייפל או סילאן. מגישים מיד!

ובתאבון!