עמוד הבית » הכנת קרטיבים ביתיים

הכנת קרטיבים ביתיים

קרטיב על בסיס חליטות ויסוצקי צילום רון יוחננוב
מתכונים לקרטיבים באדיבות תה ויסוצקי

קרטיבי חליטות פירות:

 חליטות תה מומלצות: לימונענע, הילולי פירות, פירות יער.

ל200 מ"ל : מתאים ל4 שלגונים קטנים או 2 גדולים

חולטים 2 שקיקים עם 2 כפות סוכר / דבש / ממתיק ב50 מ"ל מים רותחים.

מערבבים היטב עד להמסה.

לאחר 5 דקות מוציאים את השקיקים ומוסיפים 100 מ"ל מים קרים

שופכים לתבניות לארטיק ומוסיפים מקל.

מקפיאים בפריזר כמה שעות עד שקפוא ונהנים

ניתן להוסיף פירות טריים/ קפואים חתוכים לקוביות – אפרסק, משמש, פירות יער, מנגו ואז להפחית בכמות ההמתקה.

מתכון חלבי:

 מומלץ עם חליטת חמדת השקד, או תה ארל גרי

ל200 מ"ל : מתאים ל4 שלגונים קטנים או 2 גדולים

חולטים 2 שקיקים עם 2 כפות סוכר / דבש/ סילאן/ ממתיק ב50 מ"ל מים רותחים.

מערבבים היטב עד להמסה..

לאחר 5 דקות מוציאים את השקיקים ומוסיפים 150 מ"ל חלב שקדים\ סויה\ רגיל

שופכים לתבניות לארטיק ומוסיפים מקל.

מקפיאים בפריזר כמה שעות עד שקפוא ונהנים

ניתן להוסיף שברי שקדים לקבלת מרקם קראנצ'י

לקבלת מרקם עשיר יותר ניתן  להחליף את החלב ביוגורט

צילום רון יוחננוב

גרניטה לימונענע\ חליטת לימונית לואיזה

 ל2 כוסות:

בקופסא שטוחה יחסית המתאימה למים רותחים וקפואים עם מכסה (מזכוכית, מתכת או פלסטיק איכותי)

חולטים 4 שקיקים חליטות לימונענע\ ל"ל עם 4 כפות סוכר עם 100 מ"ל מים רותחים.

מערבבים היטב כדי להמיס את הסוכר.

לאחר 5 דקות מוציאים את השקיקים ומוסיפים 300 מ"ל מים קרים.

מוסיפים חופן נענע קצוצה (ללימונענע) או לואיזה טרייה (ללימונית לואיזה).

מכניסים לפריזר. אחרי שמתחיל מעט לקפוא מגרדים עם מזלג, כך כל שעה עד להגעה למרקם הגרניטה.

ניתן לשתות כמו ברד או לשלב עם שוט וודקה.

הוספת תגובה

הוספת תגובה