עמוד הבית » הקולינריה התאילנדית בישראל

הקולינריה התאילנדית בישראל

בית תאילנדי, פלהמוק קאי קם, צילום יהונתן בן חיים
חלוצת הקולינריה התאילנדית בישראל מרעננת את התפריט לקראת הסתיו

מסעדת בית תאילנדי חלוצת הקולינריה התאית בישראל, מרעננת את התפריט המנצח שלה, ומשלבת לקראת הסתיו באופן קבוע מנות ספיישלים מוכרות ואהובות, שיתנו אופי נוסף לתפריט הקיים. מאז ועד היום המסעדה מציעה תפריט נאמן למקור של מתכונים וחומרי גלם ייחודיים הישר מתאילנד הרחוקה.

לאחר הצלחתם הגדולה של הספיישלים, החליטו במוסד הקולינרי להקשיב לקהל הסועדים המרוצה, וישלבו את המנות הזמניות והמוצלחות, בתפריט הקבוע של המסעדה.

הקולינריה התאית בבית תאילנדי, מבוססת על מסורת רבת שנים של בישול מחומרי גלם שהטבע נתן. טריים, טבעיים, בריאים. במטבח התאילנדי קיים שימוש נרחב בבשר בקר, עוף, בשר לבן, דגים ופירות ים, לצד פירות טרופיים כמו מנגו, בננה, פפאיה, אננס, קוקוס ביחד עם ירקות טריים וחלוטים, ועשבי תיבול מאזנים.

התפריט מתחלק ל: ירוקים ועוד, מן הים, עוף ובשרים, מטוגנים, מנות מהווק, סגנונות אחרים ומיוחדים, תבשילים בחלב קוקוס, מרקים, אטריות ומרקים עם אטריות. במקום תוכלו למצוא גם, תפריט עבור טבעוניים וצמחוניים וניתן להזמין מנות מיוחדת מהמטבח התאי שאינן בתפריט- בתיאום מראש.

המנות החדשות שישולבו בתפריט הקבוע של המסעדה:
יאם פלה קם– פרוסות אינטיאס כבוש במלח-ים, ג'ינג'ר, בצל סגול, פלפלים חריפים וכוסברה/56 ₪;
יאם פלה סום– "קינג פיש" כבוש באורז ושום, מטוגן ופריך עם בוטנים, ג'ינג'ר, בצל סגול ופלפלים חריפים/68 ₪;
גונג קאטייטם– שרימפס קריסטל (לא מקולף), הרבה שום ויין אורז/88 ₪;
קוי נאה– טרטר מ"איסאן" עשוי משפיץ שייטל קצוץ בסכין, "קאו קואה", רוטב דגים, כוסברה, נענע, פאק פאו (בעונה), בצל ירוק והרבה חריף/58 ₪;
יאם נאה יאנג– סלט של שייטל פרוס, שמיר, למון גראס, בצל סגול, פלפלים חריפים וקצת אורז דביק בצד/72 ₪;
סאי הואה– נקנקיות מצ'אנג מאי בתיבול שורשים ועשבים/52 ₪;
פאד פאק קייאו גונג סוט– שרימפס קריסטל (לא מקולפים) מוקפצים עם אספרגוס, ברוקולי, "קנה"(בעונה) ועלי בוק צ'וי ברוטב שיטאקי ושום96 ₪;
פלאמוק קאי קם– קלמרי או סבידה מוקפצים עם ביצה כבושה חודש במי-מלח, סלרי, בצל ירוק ופלפלים חריפים/82 ₪;

פאד פקאו מו קרופ– פרוסות ברוסט פריך מוקפצות עם קפאו/ בזיל תאי (תלוי בעונה), פלפלים חריפים, בצל, שום, למון גראס, כפיר ליים וביצת עין מעל/86 ₪;
נאה טון פאד פריק תאי– נתחי אונטריב בבישול ארוך, מוקפצים בפלפל שחור, בצל, פלפל ירוק ואדום/78 ₪.

חלק מההתחדשות של המוסד הקולינרי מתבטאת לא רק בתפריט, אלא גם באתר חדש בעל שפה חדשנית ומתקדמת. באתר החדש תוכלו למצוא, תפריטים ומתכונים בשריים וצמחוניים, לשלל סוגי מנות.

בית תאילנדי שהתחילה כמסעדה תאית בעלת כמה שולחנות בודדים, הייתה הראשונה לפתח את האוכל והתרבות התאי בארץ. המסעדה מחזיקה  ב-12 השנים האחרונות בתואר "המסעדה האסיאתית הטובה ביותר". השנה מציינת 23 שנים להיווסדה, ונחשבת כיום למוסד הקולינריה והתרבות התאית בארץ.

בית תאילנדי מנגישה לקהל הישראלי את האוכל התאי בצורה האותנטית ביותר, עם חומרי הגלם המקומיים הכוללים דגה מהים התיכון, בשרים מגידול מקומי ומבחר ירקות תאילנדיים מסורתיים שאנו מגדלים בחווה פרטית.

כל המנות המוגשות במסעדה נעשות בכל יום מחדש ומחומרי גלם טריים בלבד, כפי שנהוג במטבח התאי. כך למשל תבשילי הקדירה על בסיס חלב קוקוס, מבושלים בחלב קוקוס אשר נסחט במקום משבבי קוקוס, סלט פפאיה ירוקה "סום טאם", נקצץ במקום על הסכין מפפאיות ירוקות אורגניות עם הזמנת המנה, ומנת החצילים בקארי ירוק עושה שימוש בחצילים תאילנדיים," מקואה פראו", המגודלים בחווה המקומית שלנו באופן בלעדי.

התרבות התאית מקדישה לאכילה חלק מרכזי בחיינו. ארוחות ממושכות מהוות חלק נכבד מפעילות משפחתית חברתית. מקובל להגיש לשולחן מנות קרות וחמות זו לצד זו ולאכול אותן ביחד. מרבית המנות משותפות ומוגשות למרכז השולחן, למעט אטריות הנחשבות למנה אישית ולאורז, שהוא המקבילה התאית ללחם. חברי בית תאילנדי צמחו למשפחה המכילה בתוכה גם את בר המסעדה "קאב קם" וחדר האירועים הפרטי "קואה קון לק".

בית תאילנדי, פאד פאק קייאו גונג סוט,
צילום יהונתן בן חיים
בית תאילנדי, סאי הואה,
צילום בן יוסטר

ימים ושעות פעילות: א'-שבת בין השעות 12:00-23:00
עסקיות א'-ה' 12:00-17:00
כתובת: בוגרשוב 8, תל אביב
טלפון: 03-5178568

הוספת תגובה

הוספת תגובה