עמוד הבית » כנפיים בחמאת בוטנים

כנפיים בחמאת בוטנים

כנפיים בחמאת בוטנים צילום אורי זוגלובק
מתכון קל להכנה וקליל לעונת הקיץ

חומרים:
1 ק"ג כנפיים

שמן חמניות לטיגון

חומרים למרינדה:

6 כפות דבש

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד

10 כפות סויה

2-4 שיני שום כתושות (לפי הטעם)

חמאת בוטנים חלקה ללא תוספת סוכר (רצוי חמאת בוטנים נוזלית)

אופן הכנה:
מטגנים את הכנפיים בשמן עמוק כ4-5 דקות. בשלב הזה הן אמורות להיות מוכנות ב-80%.

מכינים את המרידנה- מערבבים את כל החומרים בקערה. אם רוצים אפשר להוסיף פלפל חריף/שאטה טחון לפי הטעם.

מקררים את הכנפיים ומכניסים למרינדה. בשלב הזה הן עוברות למקרר כדי לקבל את הטעמים. להשרות לפחות לשעתיים, רצוי אף ללילה.

מחממים תנור לחום גבוה 180-200, מניחים את הכנפיים על תבנית עם נייר אפייה. אופים 5-8 דקות, עד שהכנפיים מקבלות גוון זהוב/שחום.

מזלפים מעל חמאת בוטנים ומגישים מייד.

המתכון באדיבות קפה יפו שוק הפשפשים