עמוד הבית » לחמניות כוסמין של ארז קומרובסקי

לחמניות כוסמין של ארז קומרובסקי

צילום, נמרוד סונדרס
בוצעים אותן אחת-אחת, והן רכות כמו עננים. האופה ארז קומרובסקי שובר את השגרה עם עוגת לחמניות כוסמין, עזות טעם ומתאימות לכל הרגעים שבא לנו לנשנש.

חומרים לעוגה בקוטר 40-35 ס״מ

1 ק"ג קמח כוסמין לבן של סוגת

630-680 (21/8-21/3 כוסות) גרם מים קרירים

25-30 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר קנים או דמררה

120 מ״ל (1/2 כוס) שמן זית עדין

1 כף מלח דק

לפני האפייה:

מעט שמן זית להברשה ומלח גס לפיזור

להברשה אחרי האפייה:

120 מ״ל (1/2 כוס) שמן זית עדין

10 שיני שום כתושות

עלי זעתר

אופן ההכנה: 

  1. לשים את כל החומרים חוץ מהמלח עד לקבלת בצק אחיד ונעים. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 3-4 דקות על מהירות בינונית. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית. מכסים ומתפיחים כ-1/2 שעה. מקפלים את הבצק להוצאת אוויר מתפיחים 1/2 שעה נוספת.
  2. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-20 כדורים אחידים, במשקל 100 גרם כל אחד. מכסים במגבת ומתפיחים כ- 20 דקות.
  3. מכדררים קלות כל כדור, להוצאת אוויר ומסדרים בתבנית סינייה עגולה משומנת בשמן זית (די צמודים אחד לשני). מתפיחים שעה.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות. ללא טורבו, עדיף עם לחות.
  5. מברישים את הכדורים בשמן זית, בוזקים מעט מלח גס ואופים כ-15 דקות. מורידים את הטמפ' בתנור ל-180 מעלות ואופים עוד 15-20 דקות, סך הכל 30-35 דקות, או עד שהמאפה מקבל גוון זהוב ויפה.
  6. בינתיים מכינים את החומרים להברשה: מערבבים שום כתוש עם עלי זעתר ושמן זית.
  7. איך שהלחמניות יוצאות מהתנור מספיגים אותן בשמן זית מתובל בזעתר ושום.

בתאבון!