עמוד הבית » ליקר אמרולה גברת התשוקה והמיניות

ליקר אמרולה גברת התשוקה והמיניות

צלם" אסף לוי
לקראת חגיגות – הוולנטיין דיי, ליקר אמרולה בזכות טעמו הייחודי זוכה לפופולאריות גבוהה בעולם.

ליקר אמרולה – ליקר השמנת המעולה, השני בעולם מבין סוגי הליקרים, יוצר לראשונה בשנת 1989. תחילה הוא לא הכיל שמנת וכמעט הורד מהמדפים ואז, בהברקה של רגע, הוספה לו שמנת והוא הפך ללהיט היסטרי. מאז ועד היום, הפך האמרולה לפופולארי מאוד באפריקה ובעולם כולו וכיום הוא משווק ליותר מ-70 מדינות.

הליקר מיוצר מפרי עץ האמרולה, הגדל באופן טבעי בדרום אפריקה. הפרי נאסף בכל רחבי המדינה הענקית ומובל בכל דרך אפשרית, כולל באמצעות תושבי הסוואנות שאוספים אותו בשקיות ניילון, במכלים קטנים, בסירים ולפעמים גם בשקי בד עשויי בגדים ישנים ומביאים אותו ברגל למרכזי איסוף שבטיים. משם הוא עובר למרכזים גדולים יותר, עד שלבסוף הוא מגיע למרכז הייצור של הליקר, בסטלנבוש – בירת היין של דרום אפריקה. שם הוא מנוקה מקליפתו, נסחט ועובר תהליך תסיסה. עם סיום תהליך התסיסה, עובר הנוזל זיקוק בדודי נחושת ומשם עובר להתיישנות של כשנתיים בחביות עץ אלון.

במהלך השנתיים ובאופן מבוקר, מועשר הנוזל בתמצית מרוכזת של פרי האמרולה. השלב האחרון הוא יצירת הקרם, שהוא למעשה ערבובו של הליקר  עם שמנת משובחת.  תהליך  זה נעשה בטכנולוגיות החדישות ביותר, וזאת על מנת להפיק מוצר מזוקק ובאיכות הגבוהה ביותר.

עובדות מעניינות:

הפולקלור הדרום אפריקאי מייחס לפרי האמרולה תכונות של הגברת התשוקה, המינית והפריון – פרי האמרולה הוא אקזוטי, מעט חמצמץ, עסיסי ובעל טעם ותכולת ויטמין סי גבוהה. הפרי גדל רק על עצי אמרולה נקביים והוא חביב מאוד על הפילים, הנוהגים לחבוט עם מצחם על גזע העץ על מנת להפיל את פירותיו הבשלים ארצה. במיוחד חביבים על הפילים, אותם פירות בשלים הנופלים ארצה ומתחילים לתסוס…

ליקר אמרולה בעל טעמים אגוזיים מעניינים, מומלץ לשתייה כשהוא נקי, בכוס וויסקי על קרח, כבסיס לקוקטיילים.

צלם:אסף לוי

קוקטיילים מומלצים:

Amarula Colada

1 אמרולה

1/2 רום

3 מיץ אננס

1 בטידה דה קוקו

לנער בשייקר את כל המרכיבים עם קרח כתוש. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה.

Hazel

1/2 וודקה

1 אמרולה

1 פרנג'ליקו

1 שמנת

לנער בשייקר את כל המרכיבים עם קרח כתוש. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה.

Mirage

1 אמרולה

1 ליקר תפוזים

1 ליקר קפה

לנער בשייקר את כל המרכיבים עם קרח כתוש. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה.

Zambezi Sunset

1 אמרולה

1 ליקר קפה

1/4 גרנדין

8 תותים טריים או סירופ תות

להכניס את כל המרכיבים לבלנדר. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה חצי מלאה בקרח כתוש

המחיר לצרכן: 79  ₪  

 ניתן להשיג בחנויות המובחרות ובמסעדות

הוספת תגובה

הוספת תגובה