עמוד הבית » מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה של השף אבי ביטון

מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה של השף אבי ביטון

מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה אחוה צילום שניר סופגי גואטה
המאפה טעים להפליא, מהיר וקל הכנה, ויכול לשמש כמנה עיקרית או כתוספת, בארוחת יומיום או בחג.

המתכון באדיבות "אחוה "

מצרכים (למאפה בתבנית אינגליש קייק):

500 גרם בשר טחון

1 כוס אורז מבושל

2 בצלים לבנים

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

1 כף רסק עגבניות

1 כפית שטוחה בהרט

1 כפית גדושה פלפל שחור טחון

1/2 כפית מלח

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

1 כוס מים קרים

מעט מלח

מיץ לימון

לסלט:

2 עגבניות

1 פלפל חריף

1 כף רסק עגבניות

1 חופן פטרוזיליה

קורט מלח

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את שני הבצלים דק ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון הטרי וכוס אורז מבושל. מתבלים בעזרת פלפל שחור, מלח, בהרט ופטרוזיליה קצוצה.
  2. מוסיפים שתי ביצים לתערובת ומערבבים את כל החומרים היטב בעזרת הידיים.
  3. משמנים תבנית אינגליש קייק ומכניסים את התערובת לתבנית ודוחסים. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ – 45 דקות.
  4. מכינים את הטחינה: מערבבים טחינה, מים קרים, מלח ולימון וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
  5. מכינים את הסלט: קוצצים עגבניות, פלפל חריף ועשבי תיבול ומתבלים במלח, מיץ לימון, רק עגבניות ושמן זית ומערבבים היטב.
  6. בסיום האפייה מוציאים את המאפה מהתנור ומצננים. שמים טחינה על המאפה בנדיבות ומורחים בעזרת כף.
  7. מגישים פרוסת מאפה וטחינה לצד סלט עגבניות חריף.

הוספת תגובה

הוספת תגובה