עמוד הבית » מוסקה טחון צמחוני

מוסקה טחון צמחוני

מוסקה צילום שרית גופן
מוסקה טחון צמחוני טבעול של סבינה ולדמן

מוסקה צמחונית ומעולה עם שכבות טחון צמחוני, תפוחי אדמה, חצילים, רוטב עגבניות מתובל וגבינה.

מושלמת לארוחת צהריים או ערב.

 מצרכים (6 מנות(

6 כפות שמן זית

3 חצילים בינוניים חתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ

1 בצל פרוס דק

2 שיני שום פרוסות דק

1 קופסת שימורים גדולה של עגבניות משומרות

שלמות

1 חבילת טחון צמחוני טבעול

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה גס

מלח ופלפל לפי הטעם

קורט קינמון טחון

4 תפוחי אדמה קטנים קלופים, חתוכים לחצי

1/4 כוס חלב

25 גרם חמאה

50 גרם קשקבל מגורד

הכנה (1:00 שעות(

למילוי

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את פרוסות החציל על תבנית עם נייר אפייה.

מברישים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לתנור ל- 20 דקות, עד להזהבה.

בסיר בינוני על להבה בינונית, מטגנים בשמן זית את הבצל 10 דקות עד להזהבה תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את השום ומבשלים תוך ערבוב 3 דקות נוספות.

מגבירים ללהבה גבוהה ומוסיפים את העגבניות המשומרות.

מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה.

מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 15 דקות עד שהעגבניות מתפרקות והנוזלים מצטמצמים כמעט לגמרי.

מתבלים בקורט סוכר במידה והרוטב בעל חמיצות גבוהה.

מבשלים את תפו"א במים ומעט מלח, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית, מבשלים לריכוך כ- 12 דקות.

מסננים ומועכים, מוסיפים חלב, חמאה, חצי מכמות הקשקבל, מלח ופלפל ומערבבים.

לשכבת המוסקה

בתבנית פיירקס בינונית מסדרים שכבה צפופה של חצילים, יוצקים מעל בנדיבות רוטב עגבניות.

מערבבים את הטחון הצמחוני טבעול עם פטרוזיליה, מלח, פלפל, קינמון ו- 2 כפות שמן זית.

מפזרים חצי כמות מעל העגבניות ומשטחים.

מסדרים מעל שכבה נוספת של חצילים מעל חצי הנותר של טחון צמחוני, מכסים ברוטב עגבניות ושכבה נוספת של חצילים.

מכסים בשכבה של פירה ומעבירים לתנור מחומם מראש לחום של 170

מעלות ל- 25 דקות.

מפזרים את יתר הקשקבל וצולים בתנור 5 דקות נוספות.

הוספת תגובה

הוספת תגובה