עמוד הבית » מנות מפנקות וטעימות לראש השנה לפתוח את השנה במתיקות

מנות מפנקות וטעימות לראש השנה לפתוח את השנה במתיקות

תבשיל צלעות כבש,צילום: באדיבות רשת C-HOTELS
ראש השנה בפתח והנה עבורכם תפריטי מנות מפנקות שיגרמו לכם לערב מיוחד ומהנה עם המשפחה והחברים החל ממנות ראשונות, מנות עיקריות וקינוח.אל תשכחו לשתות לחיים עם יין. חג שמח

תבשיל צלעות כבש ( באדיבות שף חגי אסרף, מלון נווה אילן)

מצרכים:

צלעות כבש או חלקי כבש

כף סוכר חום

חופן צימוקים

חופן שזיפים

1 כף דבש

4 כוסות מים

מעט כמון

מעט אגוז מוסקט

מלח

3 בצלים

אופן הכנה

  • מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שהם מזהיבים
  • מוסיפים ומטגנים קלות את הכבש משני הצדדים
  • מוסיפים את הסוכר, הפירות היבשים והדבש ביחד עם 4 כוסות מים, ומבשלים על אש בינונית למשך שעה
  • לאחר שעה מוסיפים את יתר התבלינים לפי הטעם הרצוי והופכים את הכבש שיקבל טעמים משני הצדדים, ממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות עד שהבשר מתרכך
  • בודקים את הטעמים ומתקנים לפי הצורך
  • מעטרים בגרגירי רימון ומגישים לשולחן

שוק אווז על מצע פריקי (באדיבות שף עלאא דגאישה, אחוזת 'אסיינדה ביער')

מצרכים לשווק האווז

2  יחידות שווק אווז

200 גרם  שומן אווז

2 ענפי טימין

2 שני שום

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1 כוס מייפל /דבש/ סילאן מעורבב

1/2 יין לבן

מקל קינמון

100 גרב גרגרי רימון

1/2 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

1.צולים על מחבת חמה את שוק האווז כדקה כל צד עד להזהבה.

2.ממיסים את שומן האווז ומוסיפים את כל התבלינים, הטימין והשום.

  1. מניחים את שוק אווז בתבנית ומכסים בנייר כסף, מכנסים לתנור שעה וחצי בטמפרטורה 160 מעלות.
  2. מוסיפים את השומן לסיר ומוסיפים את היין, מיץ התפוזים, מקל קינמון, סילאן, דבש מייפל וגרגרי הרימון עד שהרוטב יתחבר.
  3. יוצקים את הרוטב על שוק האווז ומכנסים לתנור לחצי שעה יחד עם הרוטב.

מצרכים לפריקי

3 כוסות פריקי

1/4 שמן זית

1 בצל גדול חתוך לקוביות

1 שני שום

4 פטריות קטנות חתוכות קטנות

2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל גרוס

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית הל

1/2 כורכום

3 עלי דפנה

4 פלפל אנגלי שלם

1/2 כמון

1/2 אגוז מוסקט

1/2 ראס חנות

5 כוסות ציר עוף

שוק אווז, צילום: עלאא סויד

אופן ההכנה:

1.משרים את הפריקי במים חצי שעה ולאחר מכן מסננים

2.מחממים סיר עם שמן זית על אש בנונית ומוסיפים את הבצל / פטריות/ גזר/ עלי דפנה / פלפל אנגלי/עד להזהבה.

3.מוסיפים את הפריקי לסיר וביחד עם התבלינים מערבבים הכל יחד עם הירקות למשך 5 דקות

4.מוסיפים את ציר העוף ומרככים את הפריקי למשך 10 דקות, לאחר מכן מכסים למשך כחצי שעה.

5. להגשה- מניחים הפריקי על צלחת ומעל את שוק האווז ומקשטים בגרגירי רימו

קרפצ'יו חציל ( באדיבות ליאור חיליץ קפה ביגה)

מצרכים

  • 1 חציל מקולף
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה

לחצות את החציל ולשמן אותו בעדינות, לתבל במלח ופלפל ולאפות אותו בחום של 175 מעלות ל 45 דקות.

להרכבת המנה

  • חציל קלוי לקוביות של 3-4 ס"מ
  • פטרוזילציה קצוצה בנדיבות
  • שן שום קצוצה
  • פלפל חריף (לפי הטעם )
  • טחינה לבנה

על מגש (עדיף בקוטר 30 ס"מ) להניח דף אפייה ומעליו את קוביות החציל בערימה, להניח מעל עוד דף אפייה ולשטח את החציל בעובי אחיד על כל המגש (ניתן להשתמש במגש נוסף או מחבת).

בקערה לערבב ביחד חופן פטרוזיליה, שום קצוץ, פלפל חריף.

לתבל שוב את החציל עם מעט מלח ומעל למרוח בנדיבות את תערובת הפטרוזיליה, ומעל להזליף טחינה לבנה.

קרפציו חציל, צילום: יחצ ביגה

זוקיני קראנץ'(מתכון באדיבות Beko)

מצרכים:

1 זוקיני

1 חלבון ביצה

¼ כוס קמח שקדים

¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת

1 כפית פלפל

1 כפית אבקת שום

1 כפית פפריקה

אופן ההכנה 

  1. מחממים תנור ל-190
  2. חותכים את הקישואים לשניים, מוציאים את הגרעינים בכף ופורסים זוקיני בעובי 2 ס"מ, 4 אורך ס"מ.
  3. לוקחים שתי קערות.
  4. בקערה הראשונה שמים חלבון ביצה.

5.בקערה השנייה קמח שקדים פרמזן גבינה, פלפל, אבקת שום ופפריקה.

  1. מכסים תחילה חתיכות קישואים בחלבון ביצה ולאחר מכן בתערובת גבינה.
  2. מניחים את הקישואים על נייר אפייה בקו אחד.

8.אופים במשך 25 דקות.

  1. מגישים עם רוטב שמעודף עליכם(ספייסי מיונז, קטשופ, איולי כרצונכם
צילום: באדיבות Beko

פילה דג לבן ברוטב עגבניות חריף ( באדיבות ליאור חיניץ רשת ביגה)

מצרכים

  • פלפלים חריפים מטוגן קלות
  • שן שום קצוצה
  • שמן זית
  • חומץ
  • מלח
  • פילה דג לבן ללא עור (לבחירה: דניס, לברק, אמנון) חתוך לקוביות עבות
  • 200 מ"ל רוטב עגבניות (ללא תוספת תיבול)
  • עלי כוסברה
  • שן שום קצוצה
  • קורט פלפל שאטה גרוס
  • פלפל חריף כבוש
  • 4 עגבניות שרי חצויות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית

 אופן ההכנה

לטגן את הפלפלים עד שהקליפה מתחילה להיסדק ולפרוס אותם לפרוסות עבות בעובי של כשני ס"מ. להניח בקערה, לכסות בשמן זית ולהוסיף כ3 כפות חומץ וקורט מלח. לעכות לפחות שעה עד השימוש.

להרכבת המנה: במחבת להניח את כל חומרי הגלם ולהדליק את האש, ולבשל 5-10 דקות לאחר רתיחה. להגיש בצלחת עם שוליים גבוהים, לפזר מעט עלי כוסברה מעל.

רצוי להגיש עם חלה וטחינה לבנה.

נתחי דג חריף צילום: יחצ ביגה

עוף קריספי אגוזים עם פירה (מתכון באדיבות Beko)

מצרכים:

2 חזה עוף שלמים

40 מ"ל שמן זית

30 גרם חרדל דיז'ון

30 מ"ל מים

1 שן שום

1 כפית טימין

80 גרם אגוזי מלך קצוצים

60 גרם קמח מלא

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

עבור הפירה:

3 תפוחי אדמה

5 כפות שמן זית

מלח ופלפל

2 כפות מהמים שבושלו תפוחי האדמה (אפשר יותר, תלוי במרקם הרצוי)

אופן ההכנה :

  1. פורסים את העוף בקרש החיתוך ומחלקים לרוחב לשניים.
  2. מערבבים בקערה שמן זית, חרדל, מים, שום וטימין ומוסיפים את חזה העוף ומכסים ברוטב מרינדה ל- 4 שעות במקרר.
  3. בצלחת גדולה מערבבים אגוזי מלך קצוצים, קמח מלא, מלח ופלפל.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  5. לאחר 4 שעות שהייה במקרר, לוקחים את העוף ומכסים את שני הצדדים בתערובת האגוזים עם הקמח. מכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה. מניחים חתיכות עוף בתבנית ומכסים בנייר אפייה . אופים 20 דקות ואז פותחים את החלק העליון ואופים 15 דקות נוספות.
עוף קריספי צילום: יחצ

 

ברוסקטת סרדינים מעושנים (אדיבות מוצרי החשמל Kuppersbusch)

לברוסקטות:
4 פרוסות לחם איכותי
שמן זית
לחמאת עשבי התיבול:
150 גרם חמאה
1 שן שום קצוצה
2 גרם עירית קצוצה
1 גרם שמיר קצוץ
2 גרם פטרוזיליה קצוצה
לסרדינים המעושנים:
4 סרדינים
ענף רוזמרין
גבישי מלח
לקישוט:

בצל ירוק
פרחים אכילים
שומשום קלוי
הכנה:
לברוסקטות: מחממים תנור ל-190 מעלות. חותכים את הלחם למלבנים קטנים.בהתאם לגודל הסרדינים. שמים אותם בתבנית אפייה ומזלפים מעליהם שמןזית. אופים אותם במשך 10-12 דקות, או עד שהלחם מזהיב והופך לפריך.
מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקררות.לחמאת עשבי התיבול: ממיסים את החמאה עם השום הקצוץ בסיר על אש נמוכה וללא רתיחה. כשהחמאה נמסה, מסירים מהאש ומוסיפים את עשבי התיבול הטריים הקצוצים. שומרים בקופסא ושמים במקפיא למשך 10 דקות עד להתייצבות.

לאחר שחמאת עשבי התיבול מתייצבת, מערבבים היטב, ומעבירים אותה לשק זילוף ושומרים במקרר עד להרכבת המנה.לסרדינים המעושנים: מנקים את הסרדינים: מסירים את הקשקשים, הראש,הזנב והקוצים. חותכים אותם לחצי לכדי פילה דק, ומסמנים חתכים אלכסוניים (לא חותכים לגמרי). מניחים את חתיכות פילה הסרדינים על השיש, שורפים מעט את ענף הרוזמרין בעזרת ברנר ומניחים אותו לצד הסרדינים. מכסים אותם במהירות בקערת
זכוכית למשך 5 דקות.
לאחר 5 דקות, מסירים את הקערה וצורבים את הסרדינים בחלק של העור,בעזרת ברנר.מניחים את פרוסות הלחם על צלחת, מזלפים קו מעוקל עם חמאת עשבי התיבול, ומכסים בפיסת סרדין, כשהעור כלפי מעלה.
מקשטים בגבישי מלח ובצל ירוק, פרחים אכילים ושומשום קלוי.

ברוסקטת סרדינים מעושנים,צילום: kupperbusch studio

 

מאפינס תפוגזר עם פירות יבשים ( באדיבות פרימור)

מצרכים (לכ-15 יחידות):

4 ביצים (גודל L)
280 גרם סוכר חום
220 גרם שמן
150 מ"ל מיץ תפוזים וגזר
250 גרם קמח
1 כפית קינמון טחון
1 כף אבקת אפיה
3 גזרים מגורדים דק
50 גרם צימוקים קטנים מושרים במיץ תפוזים וגזר
50 גרם תפוחים מיובשים קצוצים ומושרים במיץ תפוזים וגזר
לקישוט: "אייסינג" – קרם מ-2-3 כפות אבקת סוכר וכף מים וחופן פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו מקצף טורפים את הביצים והסוכר עד קבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את מיץ התפוזים וגזר בזרזוף תוך הקצפה מהירה. מוסיפים את השמן בזירזוף תוך הקצפה מהירה.
  2. בקערה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפיה והקינמון. מוציאים את קערת המיקסר ומנפים פנימה שליש מהיבשים ומקציפים עד איחוד. מנפים פנימה עוד שליש, מקפלים וחוזר חלילה.
  3. לאחר קבלת מסה אחידה מוסיפים את הגזר המגורד. מסננים את הפירות היבשים ומוסיפים למסה.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות (ללא טורבו). ממלאים שלוש רבעי כלי למאפין חד פעמי או תבניות שקעים משומנות ואופים כ-25 דקות. ניתן לבדוק אם המרכז יבש בעזרת קיסם.
  5. מצננים ומורחים את האייסינג: בקערית קטנה שמים 2-3 כפות גדושות של אבקת סוכר. מוסיפים בהדרגה 1 כף של מים ומערבבים ליצירת עיסה אחידה. מורחים על העוגה בעזרת כפית. מפזרים מעל שקדים או פיסטוקים קצוצים.
מאפינס תפוגזר ופירות יבשים פרימור צילום: הדס ניצן

 

עוגת תפוחים בדבש ללא גגלוטן (באדיבות רן בן דוד רשת ביגה )

מרכיבים

100 גרם סוכר חום דמורה

100 גרם סוכר לבן

300 גרם דבש

2 ביצים (L)

200 גרם שמן

350 גרם קמח לעוגולת ללא גלוטן (המלצה מאיתנו – קמח תמי לעוגות)

7 גרם אבקת אפייה

2 גרם סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן

400 גרם תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ

200 מ"ל תה ככה מוכן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 165 מעלות

מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה

מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית

מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.

בקערה מערבבים את כל היבשים ומוספים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד. לוקחים את קוביות התפוחים , מומלץ לערבב אותם מעט קמח ליפני הוספתם לבלילה ) פעולה זאת מונעת את שקיעת התפוחים בעוגה(. ולערבב בתנועת עטיפה.

מוזגים את התערובת לתבנית , ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים.

לאפות כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

**מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים, העוגה רק משתבחת.

עוגת תפוח בדבש ללא גלוטן צילום: דוד מויאל