עמוד הבית » צום כיפור: מתכונים מיוחדים ומהירים לצום

צום כיפור: מתכונים מיוחדים ומהירים לצום

פאיית עוף וזעפרן חגיגית צילום: TEKA STUDIO
צום כיפור הוא אחד מיומי הצום המרכזיים בלוח השנה היהודי. במהלך יום כיפור, המאמינים היהודים נמנעים מאכילה ושתייה, וגם מכל מלאכה וכל עיסוק אחר. מנוחה לגוף ולנפש. הצום משפיע על הגוף מספר צדדים. ראשית, הוא מאפשר לגוף לנקות ולזרום תהליכים מטבוליים ואנרגטיים במערכת העיכול ובנשימת התאים.

לקראת הארוחה המפסקת, בואו ניקח השראה מהספרדים שיודעים מה בריא, עם 3 מתכוני פאייה עשירים בכל טוב: פאיית עוף וזעפרן חגיגית, פאיית ברווז ופיטריות ופאייה צמחונית נהדרת. המתכונים באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka.

פאיית עוף וזעפרן חגיגית

חומרים:
– 3 כפות שמן זית
– 15 גרם שום קצוץ
– 8 חוטי זעפרן
– מלח
– 1 כפית פפריקה מתוקה
– 50 גרם רסק עגבניות
– 150 גרם עוף
– 40 גרם שעועית ירוקה
– 40 גרם שעועית לבנה
עבור האורז:
– 200 גרם אורז עגול
– 1 ליטר מים

הוראות הכנה
מניחים מחבת רחבה על הכיריים ומוסיפים 2 כפות שמן. כשהשמן חם, מוסיפים את העוף, וצולים עד להשחמה. מוסיפים את שני סוגי
השעועית ומערבבים. ממתינים שלוש דקות, ואז מוסיפים כף שמן, שום קצוץ, פפריקה המתוקה ורסק עגבניות. מערבבים. מוסיפים את המים ומלח לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
מחממים שליש כוס מים בכוס קטנה ומוסיפים למים את הזעפרן. מערבבים ומניחים בצד. מוסיפים את האורז למחבת, יחד עם מי הזעפרן. מערבבים היטב. מסירים את המחבת מהאש ומניחים אותה בצד למנוחה של 5 דקות לפני
ההגשה.

פאיית ברווז ופיטריות

חומרים

למיונז עשבי תיבול:
– 200 מ"ל שמן חמניות
– 3 גרם פטרוזיליה
– 3 גרם עירית
– 3 עלי בזיליקום
– ביצה
– 30 מ"ל חומץ תפוחים
– מלח

עבור האורז
– 1 חזה ברווז
– מלח
– פלפל
– ½ בצל
– שמן זית כתית
– 200 גרם פטריות מסוגים שונים
– 60 מ"ל יין אדום
– 80 גרם רסק עגבניות
– 5 חוטי זעפרן
– 200 גרם אורז עגול
– מלח
– 1 ליטר מים
– פטרוזיליה
הוראות הכנה
למיונז עשבי תיבול: יוצקים את השמן יחד עם עשבי התיבול בכוס וטורפים. מערבבים ומסננים.
שוטפים קלות את הכוס ושוברים לתוכה את הביצה ומוסיפים חומץ, מלח וקצת שמן. מערבבים עם בלנדר מוט. כשהתערובת בכוס מסמיכה, מוסיפים לבפנים את שמן עשבי התיבול בהדרגה תוך כדי ערבוב. לאחר איחוד מלא, שומרים במקרר.
עבור האורז: מניחים מחבת רחבה על הכיריים ומוסיפים מעט שמן זית.

כשהשמן חם, מוסיפים את הברווז עם צד העור על המחבת. מוסיפים מלח ופלפל, וצולים עד להשחמה. הופכים את הברווז כדי שייצלה היטב, וממתינים שלוש דקות. מסירים את הברווז מהאש ועוטפים אותו בנייר אלומיניום כדי לשמור עליו חם ולסיים לבשל אותו. על אותה המחבת, מטגנים את הפטריות והבצל הקצוץ בשומן הברווז שנותר.
כאשר הירקות שחומים, יוצקים יין אדום ומצמצמים אותו. לאחר מכן, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים במשך דקה-שתיים.יוצקים את המים ומלח לפי הטעם, לוחצים על החץ לבישול הציר וממתינים לבעבוע. במקביל, מחממים סנטימטר אחד של מים בכוס קטנה, ומשלבים בהם את חוטי זעפרן. מערבבים ומניחים בצד. מוסיפים את האורז ומי הזעפרן למחבת הרוטב ומערבבים היטב. פורסים את הברווז ומניחים במרכז המחבת, מבשלים כ-10 דקות.
לבסוף, מסירים את המחבת מהאש ומניחים אותה בצד למנוחה של 5 דקות לפני ההגשה. מקשטים בנקודות של מיונז עשבים מסביב לפאייה ובמעט פטרוזיליה קצוצה.

פאיית ברווז ופטריות, צילום: TEKA STUDIO

פאייה צמחונית נהדרת

חומרים
– ½ בצל
– 4 גזרים
– כרישה אחת
– שמן זית כתית
– פטריות
– 60 מ"ל רוטב סויה
80 גרם רסק עגבניות

– 1 ליטר ציר ירקות
– מלח
– 5 חוטי זעפרן
– 200 גרם אורז עגול

הוראות הכנה

קולפים וקוצצים דק את הבצל והגזר ופורסים את הכרישה. במחבת רחבה, מחממים שמן. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל והגזר ומערבבים את הירקות מדי פעם עד להזהבה. לאחר מכן, מוסיפים את הפטריות ואת הכרישה. יוצקים את רוטב הסויה ואת רסק העגבניות ומצמצמים.
מוסיפים למחבת את ציר הירקות, המלח (לפי הטעם) ואת חוטי הזעפרן. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב. מבשלים כמה דקות עד להצטמצמות
מוחלטת. מסירים את המחבת מהאש ומניחים אותה בצד למנוחה של 5 דקות לפני ההגשה.

פאיה צמחונית צילום: TEKA STUDIO