עמוד הבית » מרק עוף קולומביאני (אחייקו)

מרק עוף קולומביאני (אחייקו)

מרק עוף מקולומביה צילום יפית בשבקין
המתכון של דבי מצקין בשלנית בינלאומית שהופכת את החיים במטבח לקלים ומהנים והכי חשוב טעימים.

אחד המרקים הכי אהובים עלי. מרק סבתי ואמי הכינו יחדיו לארוחות משפחתיות. השילוב של האבוקדו, התירס והשמנת בתוך מרק עוף הופכים אותו למרק עוף ייחודי, קולומביאני אמיתי כפי שנהגנו כל המשפחה לאכול ההחל מבוגוטה דרך ארה"ב, אוסטריה וישראל. מתכון שבלב כמו שאומרים ותמיד מנחם את בני המשפחה שמתכנסים לאכול בשולחן יחדיו.

החומרים – 8 מנות:

1  עוף שלם מפורק ושטוף

5 גזרים

4  גבעולי סלרי

1  בצל יבש גדול

1  חופן כוסברה

1/2 ק"ג תפוחי אדמה אדום ולבן חתוך לקוביות ואפשר גם תפוחי אדמה מיני שלמים במקום.

2  כפות אבקת מרק עוף

2 כפות עלים של גאוסקס GUASCAS  או 2 כפות אורגנו

3  קלחי תירסים חתוכים ל 3- חתיכות כל אחד

2 אבוקדו, פרוסים לפרוסות

5 כפות צלפים

מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה:

מניחים בסיר את כל החומרים, מכסים במים, מרתיחים ומנמיכים את אש.

מבשלים כשעתיים.

ההגשה:

יוצקים לקערה אישית את המרק המבושל עם העוף והירקות. מוסיפים פרוסות אבוקדו, מעט כוסברה קצוצה לפזר קצת צלפים ומגישים.

ניתן להוסיף כף שמנת חמוצה. לא חובה.

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה