עמוד הבית » מתכון -טורט בלאק אאוט של קונדיטוריית "קפולסקי"

מתכון -טורט בלאק אאוט של קונדיטוריית "קפולסקי"

צילום: אנטולי-מיכאלו-למטבחון-3
מתכון לטורט בלאק אאוט 3 שכבות של קפולסקי

הכנת עוגה בתבנית בקוטר 20

הכנת בסיס לעוגה:

חומרים

5 ביצים

חצי כוס סוכר

3 כפות שמן

40 גרם שוקולד מריר מומס

3/4 כוס קמח

1 כף קקאו גדושה

שקית אבקת אפייה

 אופן הכנה

יש להקציף את הביצים והסוכר יחד במיקסר עם וו הקצפה במהירות גבוהה 5 דקות לערך, עד לקבלת קצף במרקם תפוח ואוורירי.

יש להמיס השוקולד יחד עם השמן במיקרוגל ולהוסיף לביצים המוקצפות במהירות ערבול איטית.

יש לסנן את הקמח , להוסיף את אבקת האפייה והקקאו בתנועות קיפול יחד לתוך קערת הביצים והשוקולד.

למזוג את התערובת למגש מצופה בנייר אפייה, לאחר מזיגה יש לשטח את העיסה על כל המגש עד ליצירת גובה אחיד. יש להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170 מעלות למשך 14 דקות לבדיקת מצב העוגה, ניתן להיעזר בקיסם או מגע על הבסיס = חשוב שיהיה יבש למגע.

שונטי שוקולד חומרים

1 קופסת שמנת מתוקה (500 גרם)

3 כפות סוכר

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד חלב

אופן הכנה שונטי שוקלד

את השונטי מכינים יום קודם להגשה.

מרתיחים בסיר את השמנת והסוכר, מגררים את השוקולדים. שופכים את השמנת והסוכר על השוקולד הקצוץ ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

יש להכניס התערובת למקרר ללילה על מנת לתת לה להתייצב .

סירופ להרטבת שכבות הטורט

חצי כוס סוכר

1 כוס מים

יש להרתיח יחד ולצנן עד השימוש

הרכבת העוגה

הרכבת העוגה ברינג עגול קוטר20 ס"מ או בתבנית חד פעמית עגולה, קורצים 3 עיגולים בגודל הרינג (קוטר 20), ועובי 1-1.5 ס"מ כל שכבה, מרטיבים כל אחד מהשכבות בסירופ המצונן.

מקציפים את מחצית מקרם השונטי שהכנו יום קודם, לקרם יציב (היציבות נמדדת על ידי כך שמרימים את מטרפת המיקסר עם חלק מהקרם – הקרם צריך להישאר על המטרפה ולא לטפטף) .

מחלקים את הקרם ל3. מורחים על כל שכבת טורט רטובה את הקרם בעדינות ומכניסים לתוך הרינג את שלוש השכבות. מכניסים את התבנית להקפאה לשעה.

מקציפים את המחצית השנייה של הקרם, מורחים את התערובת על העוגה ומחליקים אותה. מזליפים בצנתר כוכבי רוזטות לקישוט. ניתן לעטר את העוגה גם בשברי שוקולד , סוכריות צבעוניות, שברי עוגיות או כל קישוט אחר.

בתאבון !

 

צילום: אנטולי מיכאלו למטבחון (4)
"קפולסקי" – שדרות ביאליק 40 רמת השרון 03-6287358

 

תגובה

הוספת תגובה