עמוד הבית » מתכונים קלילים עם שניצל צ'ונגו שכולנו אוהבים

מתכונים קלילים עם שניצל צ'ונגו שכולנו אוהבים

באן צילום לימור לניאדו תירוש
באן, צ'ונגו ברביקיו, איולי ג'ינג'ר ובצל כבוש

באן 

6 באנים

12 יחידות צ'ונגו ברביקיו

עגבנייה פרוסה ל 6 עיגולים

חופן נדיב של עלים לפי מה שאוהבים: כוסברה, נענע, בזיליקום, אורוגולה, חסה סלנובה

בצל כבוש:

2 בצלים סגולים בינוניים, חצויים ופרוסים דק

1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ אורז

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח גס

2 כפיות סוכר

איולי ג'ינג'ר:

6 כפות (150 גרם) מיונז

1 כפית (15 גרם) ג'ינג'ר מגורר דק

1 שן שום כתושה

½1 כפיות סוכר לבן

½1 כפיות רוטב סויה

½1 כפיות  חומץ אורז או ליים

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו ואופים 15-20 דקות, עד קבלת פריכות.
  2. בזמן אפיית הצ'ונגו מכינים בצל כבוש: מערבבים את החומרים בקערה קטנה. משהים כ-20 דקות עד שהבצל מתרכך וסופג את טעמי הכבישה, מערבבים מדי פעם. מסננים היטב.
  3. מכינים איולי: מערבבים מיונז, ג'ינג'ר, שום וסוכר בקערית. מוסיפים בהדרגה סויה וחומץ תוך ערבוב עד קבלת תערובת חלקה.
  4. חוצים את הבאנים, סוגרים חזרה ומאדים את הבאנים בסלסלת אידוי או במיקרו גל 4-8 דקות (או לפי הוראות היצרן).
  5. הרכבת המנה: מורחים בנדיבות כל באן באיולי, מניחים צ'ונגו, עורמים בצל כבוש, פרוסת עגבנייה ועלים לפי הטעם ומגישים חם.

 טורטיה תירס, צ'נגו צ'יפס וטחינה סלק

 6 מנות

6 טורטייה תירס

12-15 יחידות צ'ונגו צ'פס

1/4 כרוב סגול בינוני, פרוס לשערות דקות

צרור אספרגוס, עדיף דקים

2 מלפפונים, קלופים ופרוסים לרצועות דקות (מומלץ לפני הפריסה לחצות לאורך ולהסיר את הגרעינים בעזרת כפית)

צרור עירית

עלים לפי מה שאוהבים: כוסברה, נענע, בזיליקום, ארוגולה (אופציונאלי)

טחינה סלק

250 גרם סלק מבושל (אפשר בוואקום)

2 כפות שמן זית

1 כף מים קרים

1/4-1/3 כוס (65-85 גרם) טחינה גולמית

1/2 כפית מיץ לימון סחוט טרי

קורט מלח דק

קורט פלפל שחור גרוס

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו ואופים 15-20 דקות, עד קבלת פריכות.
  2. בזמן אפיית הצ'ונגו, מכינים את הטחינה: חותכים את הסלקים גס ומעבירים למעבד מזון קטן. יוצקים שמן זית וטוחנים היטב. מוסיפים טחינה, מיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל וטוחנים עוד 1/2 דקה. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לשמור בקופסא אטומה במקרר עד השימוש.
  3. מחממים מחבת טפלון (ללא שמן) וקולים את הטורטייה דקה מכל צד. מעבירים לצלחת, מורחים טחינה בנדיבות, מניחים צ'ונגו, כרוב סגול, אספרגוס, מלפפון ועירית (אפשר לשדרג עם תוספת עלים כמו כוסברה, נענע, בזיליקום, ארוגולה), מגלגלים ומגישים עם עוד טחינה סלק בצד.
טורטיה תירס
צילום לימור לניאדו תירוש

בודהה בול ים תיכונית

6 מנות

12-15 יחידות צ'ונגו שומשום

1/2 כוס עדשים שחורות קטנטנות- מומלץ להשרות לשעה במים קרים

1 כוס בורגול בינוני (אפשר מלא)

בצל מטוגן שחום (2-3 בצלים לבנים, פרוסים לחצאי עיגולים)

סלט ירקות קצוץ

1 חציל קלוי

6-10 מיני פלפלים קלויים

רוטב טחינה פלפל צ'ומה:

½ כוס (130 גרם) טחינה גולמית

3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/3 כוס (80 מ"ל) מי קרח, עדיף מסוננים או מינרליים, או קצת יותר

1 כף שמן זית (לא הכרחי)

1/2-1 כפית פלפל צ'ומה

מעט מלח, פלפל שחור גרוס

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו ואופים 15-20 דקות, עד קבלת פריכות.
  2. מכינים את העדשים: מסננים את העדשים ממי ההשריה, מעבירים לסיר קטן עם מים קרים ומביאים לרתיחה. בעזרת כף מסירים את הקצף שצף על פני הנוזל, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים על בעבוע עדין עד ריכוך, 15-10 דקות. נזהרים מבישול יתר. מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים היטב. מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם.
  3. מכינים את הבורגול: שמים בקערה בינונית בורגול. ממלאים את הקערה בשפע של מי ברז חמים, מערבבים ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסננים ומעבירים לקערה בינונית. מוסיפים 1/4 כוס מים חמים, מערבבים ומשהים לעשר דקות. מערבבים וטועמים, מוודאים שהבורגול תפח והתרכך. אם עדיין לא, מוסיפים עוד 2 כפות מים חמים, מערבבים, משהים לכמה דקות וטועמים. מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם.
  4. מכינים את הטחינה: יוצקים לקערת זכוכית טחינה גולמית, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים בכף עץ. מוסיפים בהדרגה מי קרח, ומערבבים במתינות לקבלת מרקם סמיך וחלק. מוסיפים 1/2 כפית פלפל צ'ומה ומעט מלח ופלפל. אם צריך מוסיפים עוד מים או מיץ לימון, לפי הטעם והסמיכות הרצויה ומערבבים. אפשר להוסיף שמן זית עדין ולערבב היטב, זה יבריק את הטחינה ויעשיר את טעמה.
  5. מסדרים את הקערה: מניחים 3-4 כפות בורגול בקערה בינונית, מניחים מסביב 1-2 כפות עדשים, בצל מטוגן, חציל קלוי, פלפלים קלויים וסלט ירקות קצוץ, יוצקים מעל הכל טחינה, מזליפים בנדיבות שמן זית טרי ואוכלים חם.
בודהה בול ים תיכונית
צילום לימור לניאדו תירוש

 ספרינג-רול צ'נגו חריף מתוק, בטטות ורוטב טריאקי

 6 מנות

 6 דפי אורז לספרינג-רול

8-12 יחידות צ'ונגו חריף-מתוק

1 בטטה, קלופה ופרוסה לרצועות דקות

6 פטריות שמפיניון, פרוסות דק

1 גזר, קלוף ופרוס לרצועות דקיקות

1/4 כרוב לבן קטן, פרוס דק

עלים לפי מה שאוהבים: כוסברה, נענע, בזיליקום, ארוגולה, חסה סלנובה

לרוטב טריאקי (2/3 כוס- 180 מ"ל):

1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב סויה

1/2 כוס (120 מ"ל) מירין

1/4 כוס כפות (60 גרם) סוכר לבן

  1. מכינים רוטב טריאקי: שמים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע עדין 20 דקות, ללא כיסוי. מערבבים מדי פעם, ומסירים את הקצף שצף על פני הנוזל. מכבים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו+ רצועות הבטטות, מזליפים על הבטטות מעט שמן זית, מלח ופלפל ואופים 15-20 דקות, עד התרככות הבטטות ופריכות רצועות הצ'ונגו.
  1. ממלאים ספרינג-רול: ממלאים תבנית במים קרים. פורשים על קרש חיתוך מגבת רטובה וסחוטה (נטולת חומרי כביסה). טובלים ל- 1-2 שניות עיגול של עלה אורז במים קרים, שולפים ומניחים על המגבת הרטובה. מניחים במרכז העלה 1-2 רצועות צ'ונגו, בטטות, גזרים, כרוב, פטריות, עלים שאוהבים, מקפלים מהצדדים ומגלגלים. מגישים לצד רוטב טריאקי.
ספרינג רול
צילום לימור לניאדו תירוש

הוספת תגובה

הוספת תגובה