עמוד הבית » סיפור מתכון :מתכונאית מטיילת עוגיות גרעינים, "ממליצה על חיבור לטבע ושפע המופעים שלו במקום לטפח דאגות לדברים שאין לנו השפעה עליהם ובראשן השאלה 'מה יהיה?"

סיפור מתכון :מתכונאית מטיילת עוגיות גרעינים, "ממליצה על חיבור לטבע ושפע המופעים שלו במקום לטפח דאגות לדברים שאין לנו השפעה עליהם ובראשן השאלה 'מה יהיה?"

עוגיות גרעינים צילום סלעית בשן
ירד לו גשם מכובד למדי. והנבטים התחילו לבצבץ בין העלים והרגבים היבשים, אם משנים את זווית הראיה מתכופפים ומסתכלים לנבטים ישר בעינים - רואים ירוק רואים רחוק

זו גם עונת התה שלכבודה מלבלבת הלואיזה שכמעט נפחה את נשמתה במהלך הקייץ החם והארוך, בקרוב בתה. צמיגי הקורונה שהתיישבו על המותניים דורשים התיחסות ואכילה בריאה יותר. זה נוח לנו שקריר בחוץ לחשוב על מרקים ועל קדירות. מחשיך מוקדם ובתור פיצוי השמיים מופיעים במלוא הדרם ושפע הצבעים שמאפשר הקור המגיע והחום ההולך.

בשלב זה אני מעדיפה לשבת בחוץ בזמן השקיעה עם כוס תה או קפה ועוגיה. מוזמנים לנסות רבע שעה של בהיה סתומה במשהו יפה או בטבע הזמין הרי לכל אחד יש שמיים ,ולחשוב על כלום. תיספרו לעיסות מהעוגיות.

אז מה יש לאכול?

מתכון שקיבלתי מזמן לא זוכרת ממי ההשראה ושיניתי בהתאם לצרכי וטעמי (בלי קמח, בלי סוכר)

עוגיות גרעינים

חומרים:

400 גרם גרעינים ואגוזים מלפחות 6 סוגים

הרכב לדוגמא –

50 גרם גרעיני דלעת

50 גרם שקדים מולבנים פרוסים

50 גרם שומשום

50 גרם פיסטוק קלוף

100 גרם גרעיני חמניה

100 גרם פקאן או אגוזי מלך או קשיו קצוץ גס

כל הפיצוחים טבעיים,לא קלויים.

2 חלבונים (כדי לטבען את העוגיות ניתן לערבב 50 גרם פשתן שרוי ב100 מ"ל מים)

4 כפות סוכר קוקוס

הכנה:

לערבב את הגרעינים והאגוזים עם הסוכר והחלבונים

בעזרת שתי כפיות להניח על נייר אפיה

לאפות בחום 170 מעלות כ 10-15 דקות

צילום סלעית בשן

איך יודעים שמוכן? הגרעינים מזהיבים אך לא משחימים.

להכניס את העוגיות לקופסת העוגיות כשמתקררות לגמרי

הצעת לעיסה – נסו ללעוס כמה שיותר זמן. השיא שלנו הוא 3 דקות לביס

בתאבון

נעשה טוב, יהיה טוב. עד שיעבור הכל ונכיר את העולם המשתנה ונשפיע בו למען ייטיב עמנו ועם כל העולם. אמן.

 

תגובות 2

הוספת תגובה