עמוד הבית » עידן דלל שף וקונדיטור במתכון ליום אהבה, "עוגת הסופלה שלי "

עידן דלל שף וקונדיטור במתכון ליום אהבה, "עוגת הסופלה שלי "

צילום עידן דלל
כמדי שנה אני מחפש את המתכון האולטימטיבי לקינוח חג האהבה והשנה בחרתי להכין סופלה שוקולד אבל בעוגה. מדובר בעוגת שוקולד מושחתת, בלי קמח, שכשאוכלים אותה היא ממש מרגישה כמו סופלה - כי מה יותר מתאים לחג האהוב הזה מאשר שוקולד?
תבנית בקוטר 20 ס״מ , גובה 5 ס״מ
רכיבים:
250 גרם חמאה
360 גרם שוקולד | לפחות 60%
250 גרם סוכר חום כהה
4 כפות קפה (הכוונה לקפה מוכן ולא לאבקת קפה)
5 ביצים מופרדות
רבע כפית מלח גס
אבקת שוקולד לאיבוק
אגוזים במידה ורוצים להוסיף לתערובת העוגה
אופן הכנה:
שמנו היטב באמצעות חמאה רכה את התבנית ורפדו אותה בנייר אפייה בתחתית ובמסגרת.
חממו תנור לחום 170 מעלות
הכנת העוגה:
1. חממו מעל אש גבוהה את הסוכר החום, המלח והקפה בסיר בינוני (כזה שיכול להכיל בתוכו גם את החמאה והשוקולד בהמשך).
2. כשהתערובת רותחת הכניסו לתוכה את השוקולד והחמאה. הסירו מהאש וערבבו בעזרת מטרפה עד שהכל נמס בצורה אחידה.
3. הוסיפו לתערובת השוקולד את חמשת החלמונים (הצהוב), אחד אחד תוך כדי בחישה מתמדת. בסיום הניחו בצד.
4.  במיקסר (למי שאין אפשר גם באופן ידני בקערה עם מטרפה ידנית) הקציפו את החלבונים (הלבן של הביצה) למרנג תפוח ויציב. קפלו את המרנג לתערובת השוקולד. אל תטרחו להעלים את כל המרנגים הקטנים שמתעקשים לא להתערבב עם השוקולד)
5. העבירו שלושה רבעים מהתערובת לתבנית ואפו ב-170 מעלות למשך 30 דקות או עד שהעוגה נראית יציבה וקיסם יוצא יבש עם פירורים קטנים.
6. הוציאו את העוגה ושפכו מעליה את רבע התערובות הנותרת. או רוצים לפזר מעל אגוזים לטעמכם אפשר לעשות את זה בשלב הזה. אפו עוד 20 דקות. הוציאו את העוגה וצננו לגמרי.
7. פדרו את העוגה באבקת קקאו והגישו לצד קצפת או גלידה.
חג אהבה שמח,
עידן דלל | שף פרטי וקונדיטור
IDAN DALAL | PRIVATE DINING