עמוד הבית » צלעות עגל חלב על מצע ירקות שורש חורפיים ברוטב יין צרפתי מצומצם

צלעות עגל חלב על מצע ירקות שורש חורפיים ברוטב יין צרפתי מצומצם

השקה בזום צילום נעמה משיח כהן
מציג מתכון חורפי טעים במיוחד. הפעם לא מדובר דווקא במתכון קל הכנה אבל אנו מבטיחים שההשקעה בהכנה תהיה משתלמת במיוחד.

סדנת שף בזום עם שף יוסי חנוכה ביחד עם הקצב אריק מרקיאנו, יצרו עבורנו מתכון פלאים קל להכנה וטעים,ההסברים בסדנה היו ברורים ופרקטים, מתכון מנצח לאוהבי קולינריה, ניחוחות צרפתיים במטבח שלי

מצרכים ל-4 מנות:

צלעות עגל חלב(כתר) אירופיות טריות: 4 כתרים ,כל כתר 3 עצמות.

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים כתומים

2 פלפלים ירוקים

2 פלפלים צהובים

2 בצלים סגולים

2 בצלים לבנים

2 קישואים ירוקים

2 קישואים זוקיני

2 צרורות בצל ירוק

1 כוס שמן זית

3 שיני שום

2 עלי טימין טריים מופרדים מהגבעול

1/5 פלפל אדום חריף

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

200 גרם אבקת פיסטוק טחון

1 בקבוק יין

1 בקבוק בלסמי

200 גרם סוכר חום

1 גליל נייר כסף.

צילום נעמה משיח כהן

אופן הכנה:

מקצבים, מנקים מהעצם את הבשר וקושרים את הצלעות בעזרת חוט שמשון לשמירת המיצים בפנים. את העצמות עוטפים בנייר כסף.

סוגרים את הבשר על מחבת פסים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 15 דקות.

לרטטוי:

חותכים את הירקות לקוביות ומקפיצים כל סוג ירק בנפרד עד לריכוך ולאחר מכן מחברים את כל הירקות יחדיו ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ועלי טיפין ומעט סוכר.

לרוטב-

מניחים בסיר את הבלסמי עם כוס מים ופלפל חריף קצוץ ומצמצמים כ-10 דקות ולאחר מכן מוסיפים את היין  ומצמצמים עוד כ-10 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים לרוטב 2 כפות סוכר חום ומצמצמים לעוד 5 דקות ומורידים מהאש.

סידור המנה בצלחת-

מניחים במרכז הצלחת את הירקות. טובלים את הצלעות באבקת פיסטוק מכל הכיוונים ומניחים מעל. מזלפים מהרוטב מעל המנה.

המתכון באדיבות: שף יוסי חנוכה, קמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST