עמוד הבית » קלצונה במילוי גבינות ופטריות

קלצונה במילוי גבינות ופטריות

צילום אפיק גבאי
מתכון מעולה לשבועות, עסיסי בפה.

מצרכים:
420 גרם (3 כוסות) קמח
20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
240 מ"ל (כוס) מים
3 כפות שמן זית

מצרכים למילוי:
2 כפות חמאה
כף שמן זית
1 סלסלת פטריות שמפניון
1/2 סלסלת פטריות שיטאקי
גליל גבינת עיזים
100 גרם גבינת מוצרלה או צהובה מגורדת דק
50 גרם פרמזן מגורדת דק
מלח ופלפל

לציפוי:
ביצה טרופה או שמן זית
שומשום (לא חובה)

אופן הכנה:
– במעבד מזון, עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים פרט למלח. מערבלים במשך 5 דקות על מהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות. מכסים במגבת לתפיחה של 30 דקות.
– בינתיים מכינים את המילוי: חותכים את הפטריות לפרוסות.
– מטגנים במחבת עם חמאה ושמן זית את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לטגן עד שהפטריות רכות. מוציאים החוצה לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
– מוסיפים את הגבינות לפטריות ומערבבים.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– כשהבצק סיים לתפוח, מעבירים אותו למשטח מקומח ומחלקים ל-8 חלקים שווים.
– מרדדים כל בצק לעיגול ומניחים בחלק התחתון, באמצע, כף גדושה מהמילוי. סוגרים לצורת חצי עיגול ולוחצים את הקצוות של הבצק עם מזלג כדי שהמילוי לא יברח.
– מניחים את הקלצונה על תבנית עם נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה או שמן זית ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהקלצונה מוכנים.

הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי 10 עגבניות מיובשות קצוצות דק.

המתכון באדיבות רחלי קרוט foodpage