עמוד הבית » ראגו עדשים ומח עצם מתכון חורפי של השף מור כהן

ראגו עדשים ומח עצם מתכון חורפי של השף מור כהן

ראגו עדשים ומח עצם צילום יונתן בן חיים
מסעדת הרברט סמואל, ריץ קרלטון הרצליה

ל-4 מנות

מרכיבים:

4 יח מח עצם

2 יח' בצל לבן, קלוף וחתוך לקוביות

3 יח' גזר, קלוף וחתוך לקוביות

1 יח' מקל סלרי, חתוך לקוביות ללא עלים

1 יח' שומר, חתוך לקוביות

2 יח' שיני שום פרוסות

5 יח' עלי מרווה, קצוצים

חצי כוס יין לבן

50 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות

2 כוסות עדשים שחורות (בלוגה), מושרות במים פושרים למשך שעה

1 ליטר ציר עוף/ מים

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, צולים את המח עצם למשך כ8 דקות, עד להשחמה קלה. מוציאים ושומרים לשימוש מאוחר יותר.
  2. בסיר בינוני, רחב ונמוך שמים את האווז המעושן יחד עם השמן זית ומניחים על האש בחום בינוני-גבוה. מאפשרים לשומן מהאווז להתמוסס ולבשרו לקבל מעט צבע. מוציאים את האווז המעושן ומניחים בצד.
  3. באותו השומן שנשאר במחבת מטגנים קלות את הבצל, גזר, סלרי ושומר עד להזהבה.
  4. מוסיפים את השום והמרווה וממשיכים לטגן עוד כ2 דקות.
  5. מוסיפים את היין הלבן ובעזרת כף עץ מגרדים את המשקיעים שבתחתית הסיר. ומצמצמים את היין בחצי.
  6. מוסיפים את העדשים, המח עצם והציר עוף ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות עד לריכוך העדשים וקבלת ציר סמיך ועשיר בטעם.
  8. מתקינים תיבול עם מלח ופלפל ומגישים.

הוספת תגובה

הוספת תגובה