עמוד הבית » 3 מתכוני לחם ביתיים בתקופת הסגר השלישי

3 מתכוני לחם ביתיים בתקופת הסגר השלישי

לחמניות שום קטנות. צילום סטודיו 1
סגר שלישי מחזיר אותנו שוב לבית, עם אינסוף זמן להעביר, למה שלא נתנסה באפיית לחמים ביתיים? חלות שום , פרעצל ביתי ופיתת נאן הודית במתכונים שגם אופים מתחילים יצליחו להכין

המתכונים באדיבות  מוצרי החשמל Teka

חלת לחמניות שום

רכיבים

250 גרם קמח לחם לבן

4 גרם שמרים יבשים

1 כפית סוכר

50 גרם חמאה מומסת

50 גרם חמאה קשה

135 מ"ל מים חמימים

1 כפית שמן

2 שיני שום

פטרוזיליה טרייה קצוצה

הכנה

מערבבים את הקמח בקערה גדולה עם השמרים והסוכר. מוסיפים מלח, מים ואת החמאה המומסת, מערבבים לבצק ואז לשים 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק נמתח ורך.

מניחים את הבצק בקערה נקיה ומשומנת, מכסים במגבת ומניחים במיקום חמים למשך כ -4 שעות או עד שהבצק הכפיל את גודלו. לאחר ההתפחה, מתחילים לעבד את הבצק על משטח העבודה בטפיחות על מנת לשחרר בועות אוויר. מחלקים את הבצק ל -22 חלקים שווים, 2 יהוו בסיס לחלה.

מרדדים כל פיסת בצק מה-2 לפיתה שטוחה, מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן ועליה ממקמים את כדורי הבצק בצורת עץ,  10 כדורים לכל לחם, עם מרחב בין כדור לכדור.

מכסים את שתי החלות במגבת ומניחים למשך 30 דקות במקום חמים.

אופים בתנור, מחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס, למשך 15 דקות.

בינתיים מקלפים את השום וקוצצים דק. מחממים את החמאה ומערבבים עם השום והפטרוזיליה.

כשהחלה אפויה וחמה, מברישים את חמאת השום על חלקה העליון. מניחים לחמאת השום להיספג, ואז מברישים שכבה נוספת.

מניחים לחלות להתקרר כמה דקות ומגישים.

פרעצל

רכיבים

360 מ"ל מים

2 כפות סוכר חום

7 גר' שמרים לאפייה

85 גר' חמאה מומסת

3 כפיות מלח

700 גר' קמח חיטה

2 ליטר מים

120 גר' סודה לשתייה

חלב צמחי להברשת הפרעצל

מלח גס

הכנה

שופכים את השמרים, הסוכר והחמאה  לקערת המיקסר. מוסיפים 360 מ"ל מים חמים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים את הבצק בצד למשך כ-5 דקות.

לאחר השהיה, מוסיפים קמח ומלח בזהירות. לשים על מהירות נמוכה למשך כמה דקות ומאיצים את המהירות בהדרגה. לשים את הבצק היטב בעזרת הידיים למשך 5 דקות נוספות. צרו כדור מהבצק והניחו אותו בקערה משומנת. השאירו את הבצק בקערה עד שיכפיל את גודלו. תוכלו להשתמש לשם כך בפונקציית התסיסה של התנור.

חתכו את הבצק ל-8 חלקים. כסו בעדינות כל חלק בקמח, על מנת שהפרעצלס לא יישברו כאשר נעצב את הצורה שלהם.

מתחו את הבצק עד לקבלת חבל באורך של כ-50 ס"מ. ניתן לעצב את צורת הפרעצל.

הרתיחו 2 ליטרים של מים והוסיפו סודה לשתייה. כאשר המים מוכנים, הנמיכו את האש. הכניסו כל פרעצל לתוך המים למשך כ-20 שניות. הוציאו את הפרעצלס והניחו אותם בתבנית התנור, שמכוסה בנייר אפייה.

הברישו את הפרעצלס בעזרת החלב הצמחי ופזרו מעליהם מלח גס.

אפו למשך 15-17 דקות בחום של 220ºC 

פרעצל צילום סטודיו 1

נאן הודי

רכיבים ל 6 מנות

250 גרם קמח

125 מ"ל מים חמים

שמן זית 25 מ"ל

1/2 כפית מלח

הכנה

יוצקים את הקמח המנופה לקערה גדולה.

יוצרים גומה במרכז הקמח ומוסיפים את שאר המרכיבים.

לשים ביד או במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה, מרדדים את הבצק לכדור, משמנים את הקערה בשמן זית ומכסים. מעמידים את הבצק לתפיחה במשך  10 – 15 דקות במקום חמים.

לאחר התפחה, מחלקים את הבצק ל 6 חלקים, מותחים כל מנה, ומרדדים בעזרת מערוך עד שהם דקים ככל האפשר.

מחממים מחבת על הכיריים ללא שמן ומניחים בה את הלחם.

כאשר בועות מתחילות להופיע על הלחם, הפכו אותו לבישול הצד השני. יש לחזור על הפעולה עם כל נאן.

הנאן הוא לחם ניטרלי ומצוין לליווי כל מנה, או שניתן להעניק לו קראסט של שום קצוץ ופטרוזיליה יחד עם שמן זית ליצירת מנה מודגשת יותר.

פיתות נאן הודיות צילום סטודיו 1