עמוד הבית » 3 מתכונים מנחמים את הלב

3 מתכונים מנחמים את הלב

מילפיי תפוחי אדמה וסלק, צילום: קופרבוש סטודיו
בתקופה מורכבת זו, חשוב לנסות להמשיך באורח החיים עד כמה שניתן ואף יותר מכך, לפנות יותר זמן לפעילויות והנאות שממלאות לנו את המצברים הנפשיים ומשפרות את מצב הרוח. שלושה מתכונים מפנקים- מילפיי סלק ותפוח אדמה, עוגת תפוז דלעת סתווית ומוס פיסטוק קרמי בכוס, יעלו חיוך על הפנים.

מילפיי סלק ותפוח אדמה (המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch)

חומרים:

4 תפוחי אדמה

6 סלקים מבושלים

שמן זית

מלח

פלפל

גבינה מגוררת

לרוטב:

1 ראש שום

1 ביצה

200 מ"ל שמן חמניות

½ לימון

מלח

פלפל

לקישוט:

שומשום

נבטי אפונה

   הוראות הכנה:

  1. קולפים ופורסים דק את תפוחי האדמה והסלק בעזרת מנדולינה.
  2. בתבנית עוגה מלבנית גבוהה שמרופדת בנייר אפייה, מתחילים ליצור שכבות של סלק פרוס, מעט מלח פלפל וגבינה מגוררת, עד שהתבנית מלאה בחצי מהגובה שלה.
  3. לאחר שמסיימים עם הסלק, חוזרים על השיטה גם עם תפוחי האדמה הפרוסים, ומוסיפים בין השכבות גם מעט שמן זית. מכסים את התבנית המלאה בנייר אפייה נוסף ומעליו מניחים תבנית ריקה שתשמש כמשקולת.
  4. אופים במשך חצי שעה ב-160 מעלות צלזיוס.
  5. חותכים את קודקוד ראש השום, מזלפים מעליו שמן זית, ממליחים ועוטפים בנייר אלומיניום. אופים לצד התבנית במשך חצי שעה.
  6. מניחים לשכבות הסלק והתפוח אדמה להתקרר, פותחים בזהירות את מעטפת נייר האפייה ומוציאים את השכבות האפויות. חותכים לאצבעות רחבות בעובי 2-3 ס"מ. מגבירים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות צלזיוס, ואופים במשך 10-15 דקות.
  7. בזמן שהן נאפות בפעם השנייה מכינים את הרוטב: קולפים את השום האפוי ומניחים אותו בקערה בינונית. מוסיפים את הביצה, מיץ מחצי לימון ומתבלים במלח ופלפל. מערבלים קלות באמצעות בלנדר מוט.
  8. תוך כדי ערבול, משלבים בהדרגה את שמן החמניות. מערבלים עד לקבלת רוטב אחיד. את הרוטב שומרים בשקית זילוף.
  9. מגישים על כל צלחת אצבע מילפיי אחת. מקשטים בזילופי הרוטב, מעט שומשום ונבטי אפונה.

 

עוגת תפוז דלעת סתווית (המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch)

 חומרים:

260 גרם קמח

1 כף אבקת אפייה

קורט מלח

4 ביצים

200 מ"ל שמן חמניות

230 גר' סוכר

250 גרם דלעת קלופה ומרוסקת לשבבים קטנים

כוס קוקוס טחון

1 כפית קינמון

גרידה מתפוז אחד

עבור הציפוי:

מיץ מחצי תפוז

200 גר' אבקת סוכר

גרידת תפוז, פרוסות תפוזים ופרחים אכילים עבור הקישוט

    הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית קפיצית עגולה.
  2. בקערה גדולה, מערבבים לתערובת אחידה את כל החומרים יחד, למעט חומרי הציפוי.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים בתנור שחומם מראש כ-40-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  4. ניגשים להכנת הציפוי: מערבבים מיץ מחצי תפוז עם אבקת סוכר עד לקבלת מרקם סמיך וחלק.
  5. לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין, מחלצים את העוגה מהתבנית ויוצקים את זיגוג התפוזים מעליה.
  6. מקשטים בפרחים, גרידת תפוז ופרוסות תפוזים, ומניחים לזיגוג להתקשות לפני החיתוך וההגשה.
עוגת תפוזים ודלעת, צילום: קופרבוש סטודיו

מוס פיסטוק קרמי בכוס (המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch)

חומרים:

לקולי פטל:

250 גר' פטל טרי

3 כפות סוכר

100 מ"ל מים

למוס פיסטוק:

3 דפי ג'לטין

400 מ"ל שמנת מתוקה

רבע כוס סוכר

80 גרם ממרח פיסטוק

לקישוט:

צמר גפן מתוק

פטל טרי

פיסטוקים

הוראות הכנה:

  1. קולים את הפיסטוקים בתנור בחום של 180 מעלות צלסיוס למשך 10 דקות. לאחר מכן, קוצצים אותם לחתיכות בינוניות- קטנות.
  2. בינתיים מכינים את קולי הפטל: בסיר קטן מחממים את הפטל עם הסוכר והמים עד לרתיחה. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15 דקות ומצננים.
  3. למוס הפיסטוק: מניחים את דפי הג'לטין להשרייה במים קרים למשך 5 דקות. במקביל, יוצקים 100 מ"ל שמנת לסיר קטן ומבשלים. כשהשמנת חמה, מוסיפים לסיר את דפי הג'לטין ומערבבים מעט.
  4. מוסיפים לסיר השמנת והג'לטין את ממרח הפיסטוק ומערבבים מעט עד לאיחוד החומרים. מורידים מהאש ומצננים.
  5. מקציפים את 300 מ"ל השמנת שנותרה עם הסוכר עד להכפלת נפח השמנת וקבלת קציפה אוורירית. מקפלים בעדינות לתוך הקציפה את תערובת ממרח הפיסטוק והג'לטין. מעבירים לשקית זילוף ומצננים.
  6. הרכבה והגשה: בבסיס כוסות הגשה מזכוכית שמים תחילה כף מהקולי פטל, מזלפים מעל מעט ממוס הפיסטוק וחוזרים על השכבות עד שהכוס מתמלאת, כשהשכבה העליונה בכוס היא של המוס.
  7. לפני ההגשה, מקשטים במעט צמר גפן מתוק, פטל טרי ושברי פיסטוקים קלויים.
גביעי מוס פיסטוק ופטל, צילום: קופרבוש סטודיו