עמוד הבית » 3 מתכונים קיציים ומרעננים לקיץ

3 מתכונים קיציים ומרעננים לקיץ

לחם בננה, צילום: באדיבות גרונדיג

לחם בננה (המתכונים באדיבות מכשירי החשמל גרונדיג)

מצרכים

גרם קמח רגיל220,גרם סוכר200 ,115 גרם חמאה מרוככת, 4 בננות בשלות, מרוסקות, 2ביצים,כפית סודה לשתייה, 1/2כפית מלח, 1/2 תמצית וניל..

אופן ההכנה

מוסיפים חמאה וסוכר לקערה.

מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר ידני

מוסיפים את הבננות לתערובת

מוסיפים ביצים ותמצית וניל

.מערבבים הכל עד לאיחוד, אך נמנע מערבוב יתר

מנפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח יחד לתערובת.

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת

מקשטים בחתיכות בננה פרוסות דק מלמעלה

אופים במשך 55 דקות, עד בישול מלא והזהבה. בודקים עם קיסם – אם שמים אותו בלחם והוא יוצא נקי, הוא מבושל לגמרי.

מתבלים ומגישים או מאחסנים במקרר לאחר צינון מלא

עוגיות ביסקוויט

מצרכים

125 גרם חמאה, מרוככת, 1/2 כוס סוכר, אבקה, 1/2 כפית תמצית וניל, ביצה 1,2 כוסות קמח רגיל,1 כפית אבקת אפייה,1 כף חלב

אופן ההכנה

.מחממים את התנור ל-180 מעלות. יש לרפד שני מגשי אפייה בנייר אפייה.

בקערת ערבוב קטנה מקציפים חמאה, סוכר ווניל במיקסר חשמלי עד לקבלת קרם בהיר.

מערבבים פנימה את הביצה עד שהיא מעורבבת היטב.

מעל תערובת החמאה מנפים את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים פנימה את החלב עד שהוא מתערבב לגמרי.

מגלגלים בכל פעם כף גדושה מהתערובת לכדורים.

.מניחים על תבניות אפייה שרופדו בנייר אפייה.

משטחים מעט ביסקוויטים עם עקב היד.

אופים במשך 15 עד 18 דקות, או עד להזהבה קלה.

נותנים לביסקוויטים 5 דקות להתקרר על המגשים.

מניחים להתקרר לחלוטין על רשתות.

עוגיות ביסקוויט, צילום: באדיבות גרונדיג

מאפין שיבולת שועל קינמון תפוחים

מצרכים

¼ כוס שיבולת שועל,1 כפית סוכר חום,1 כף חמאה מומסת,¼ כפית קינמון טחון,1 ½ כוסות שיבולת שועל,1 ¾ כוסות קמח לכל מטרה,½ כוס סוכר חום,1 ½ כפית קינמון טחון,1 כפית אבקת אפייה,½ כפית סודה לשתייה,½ כפית מלח,½ כוס רסק תפוחים לא ממותק,½ כוס חלב חלב,¼ כוס שמן צמחי שמן צמחי,1 ביצה, טרופה קלות,1 כפית תמצית וניל,1 תפוח, קלוף, בליעה וקצוץ

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

משמנים תבנית מאפינס של 12 כוסות או מרפדים בציפוי נייר.

מערבבים 1/4 כוס שיבולת שועל, 1 כף סוכר חום, חמאה מומסת ו-1/4 כפית קינמון יחד בקערה קטנה.

טורפים יחד 1 1/2 כוסות שיבולת שועל, קמח, 1/2 כוס סוכר חום, 1 1/2 כפית קינמון, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח יחד בקערה גדולה.

מערבבים רסק תפוחים, חלב, שמן, ביצה ותמצית וניל יחד בקערה.

מערבבים את תערובת רסק התפוחים לתוך תערובת הקמח רק עד שכל המרכיבים נרטבים, מערבבים פנימה תפוח.

מכניסים כף תערובת תפוחים לתוך כוסות מאפינס מוכנות בערך 2/3, מפזרים את תערובת שיבולת השועל באופן שווה על כל מאפין.

אופים בתנור שחומם מראש ובודקים עם קיסם עד שהוא יוצא נקי במידה וכן המאפין מוכן, סה"כ כ-15 דקות.

מאפין שיבולת שועל קינמון באדיבות, צילום: גרונדיג