היא כיהנה בתפקיד בשנים 2011 עד 2013 תחת השרים גדעון סער ושי פירון ומונתה בשנית בדצמבר 2021 על ידי השרה יפעת שאשא ביטון. שטאובר היא זוכת פרס מנכ"ל משרד החינוך, מרצה בקריה האקדמית אונו, חברת סגל במנדל שהוא בית ספר למנהיגות חינוכית ויועצת לאומית ובינלאומית בנושאי חינוך.

אנחנו נפגשות על מנת להבין כיצד חונכה ועוצבה להיות אדריכלית חברתית. שטאובר נולדה בתל אביב ומאז שהייתה ילדה היה לה ברור שהיא רוצה להיות מורה. באחד הזיכרונות הראשונים שלה צרובים רגעים רבים שבהם היא מלמדת את הבובות שלה קרוא וכתוב ותכנים שונים. כשאנחנו נפגשות לראיון לקראת יום האישה היא מספרת שאת העיצוב האישיותי שלה היא חייבת לכל הנשים במשפחתה החל מסבתא רבא הדסה ועד לאמה הדסה שהייתה הדמות המשפיעה והמעצבת בחייה שהלכה לעולמה לפני שנה אך היא מלאת נוכחות בתודעה שלה והשפעתה בעיצוב אישיותה בלתי ניתנת לערעור.
דלית מספרת לי על הבית שבו גדלה ומדגישה כי הילדות והבית בו גדלנו הופכים להיות הקרקע המעצבת שלנו. דלית חורטת על דגלה את קבלת האחר מתוך ערכים אותם ספגה כילדה בבית הוריה. היא מספרת כי בבית בו גדלה התגוררה גם דודה יוכבד האהובה שסבלה משיתוק מוחין. בעקבות אירוע מטלטל בילדותן בו כרתו הבנות ברית אחיות. אמה הדסה גדלה במשפחה גדולה ולה 14 אחים ואחיות וכשעברו להתגורר בכרם התימנים היו למשפחה האשכנזית הראשונה שהתיישבה בשכונה. יום אחד יצאו האחות הדסה (שהיא אמה של דלית) ואחותה יוכבד (שהייתה נערה נבונה וחכמה שסבלה משיתוק מוחין ולכן גופה היה מעוות) לשוטט בסמטאות שוק הכרמל וילדים נאספו סביבן, קראו לעברה קריאות גנאי וזרקו עליהן אבנים. יוכבד מיררה בבכי מר והדסה אחותה שליבה נחמץ מצער הביטה בעיניה והבטיחה לה באותו רגע מכאיב ומרגש שהיא תמיד תדאג לה וכשהיא תגדל ותקים משפחה משלה יוכבד תתגורר בביתם וכל בני הבית ישמרו עליה. ההבטחה קוימה ויוכבד דודתה של דלית התגוררה בביתם לאורך כל השנים והייתה אהובה על כל בני הבית וכשחברות של דלית בילדותה ובנעוריה היו שואלות בתדהמה: " מה? יש לך דודה מפגרת?" , היא הייתה קוראת אותן לסדר ומסבירה להן בסבלנות ששיתוק מוחין ופיגור אינם דומים והייתה יוצאת להגנת דודתה האהובה שהייתה כאמור, חכמה ונבונה ורק גופה מעוות. דלית מספרת שכמי שגדלה בבית שכזה לא היה סיכוי שלא תתמוך בקבלת האחר וערבות הדדית שהפכו להיות יסודות איתנים ב DNA הערכי והאישיותי שלה.

עוד היא מספרת שאמה הדסה שהייתה כאמור, דמות מעצבת ומשמעותית בחייה נתנה לה תמיד עצות חכמות: היא אמרה לה: "צאי ותלמדי מקצוע על מנת שתוכלי להיות עצמאית כלכלית ולקבל עבור עצמך את ההחלטות המדויקות לך" ובאמת היה לה ברור שהוראה וחינוך הם המקפצה שלה לחיים מלאי עניין ומשמעות שבאמצעותם תוכל להשפיע ולעצב את פני החברה וגם מקפצה ליציבות כלכלית ומרחב חופש לקבלת החלטות. דלית מספרת שבבית בו גדלה לא היה שפע של כסף אך היה עושר תרבותי שחשף אותה לתיאטרון, אמנות, מחול, אופרה, תרבות, ספרות וקולנוע ועד היום היא צרכנית תרבות מבית אמה ויודעת לפנות מקום לאמנות ותרבות בחייה. אמה תמיד אמרה שלתרבות יש כסף ובגדים יעבירו בין האחים.
כשאנחנו מדברות על קבלת החלטות היא מספרת שאמה הייתה רואה בה שותפה חכמה לענייני הבית והייתה משתפת אותה בדילמות שונות. יחד התבוננו במצבים והיו מקבלות החלטות חכמות מתוך היכולת לקרוא סיטואציות מורכבות ועם השנים היא הבינה שהאמון הזה של אמה בה אפשר לה לפתח מיומנויות של קבלת החלטות ונטע בה תבונה פנימית המבוססת על היכולת לקרוא סיטואציות באופן מעמיק. דלית סיימה תיכון עירוני ה' בעיר. בשנת 1980 השלימה תואר ראשון בספרות ובלשנות אנגלית באוניברסיטת בר-אילן, ובשנת 1996 סיימה בהצטיינות תואר מוסמך בחינוך מטעם אוניברסיטת בר אילן. שטאובר בוגרת בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית בתוכנית בכירי משרד החינוך ותוכנית לבכירים בשרות הציבורי.

משנת 1980 ועד שנת 2000 מלאה תפקידי ניהול, הדרכה והוראה במסגרת החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי. בין השנים 2000 ועד לשנת 2009 כיהנה כמפקחת בחינוך העל יסודי במחוז תל אביב, הובילה את המיזם מנהלים יוזמי עתיד והובילה יוזמות חינוכיות שונות ומגוונות. בשנים 2009 ועד שנת 2011 כיהנה כמנהלת מחוז תל אביב במשרד החינוך והובילה את המהלך לעבודה מבוססת נתונים במערכות החינוך. בשנת 2011 שימשה במקביל גם כממלאת מקום מנכ"ל הטלוויזיה החינוכית וניהלה את המהלך לסיום סכסוך העבודה של עובדי החינוכית.
במקביל לתפקידיה המקצועיים מילאה שטאובר תפקידים ציבוריים, וביניהם יו"ר ועדת שטאובר לקידום נשים בשרות המדינה, יו"ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה, נציגת החינוך בוועדה הבין משרדית של מדינת ישראל בוועדה באו"ם, חברה בוועדה הבין משרדית המקצועית לקביעת מעמד ילדי השוהים הבלתי חוקיים בישראל מטעם משרד החינוך, חברת הנהלת מוסד יד ושם, חברת הפורום המייעץ לקצין חינוך ראשי, חברת הוועד המנהל של המכללה האקדמית בית ברל, חברת הצוות הבין משרדי לגיבוש אסטרטגיה לפיתוח עתודות הון אנושי לשירות הציבורי וחברת הוועדה לכתיבת קוד אתי לעובדי המדינה ועוד תפקידים רבים שבאמצעותם זכתה לעצב חברה ולהיות אדריכלית חברתית.
בשנת 2011 מונתה לתפקיד מנכ"לית משרד החינוך על ידי שר החינוך גדעון סער ובמהלך כהונתה בתפקיד הייתה שותפה בין היתר ליישום פרק החינוך בדו"ח טרכטנברג[להשלמת יישום רפורמת הסתדרות המורים אופק חדש, ליישום עוז לתמורה ולמיצוב ותיקוף שיתופי פעולה עם המגזר השלישי. בתקופת כהונתה נערכו שינויים רבים במערכת החינוך ותוכננה אסטרטגיה להתאמת מערכת החינוך למאה ה21. היא המשיכה בתפקידה במשך מספר חודשים תחת שר החינוך שי פירון, ובספטמבר 2013 ביקשה לסיים את תפקידה כמנכ"לית משרד החינוך. היא אומרת על עצמה: אני אשת חינוך ולכן היה לי חשוב לעסוק בעיצוב החינוך ולא בפוליטיקה.

ב-14 בדצמבר 2021 מינתה שרת החינוך, יפעת שאשא-ביטון את שטאובר למנכ"לית המשרד בשנית. שטאובר כיהנה בתפקיד עד לינואר 2023. גם כיום דלית נמצאת בעשייה בלתי פוסקת המשלבת חינוך, ייעוץ, אקדמיה ומנהיגות ברמה לאומית ובינלאומית וכאמור מותירה חותם ועוסקת באדריכלות חברתית ללא הפסקה ושאני שואלת אותה מה תעדיף לעשות ביום חופשי היא עונה בחיוך מבויש: אני מעדיפה לעבוד עוד ועוד כי שם נמצאת העשייה הכי משמעותית שלי. כשאני שואלת אותה על עצה חכמה שקיבלה בחייה היא מספרת על עצה שקיבלה מאשת חינוך אחרת מוערכת מאוד בשם אורלי פרומן שרצתה להעביר אותה לתפקיד חדש ודלית אמרה: רגע, אני באמצע עשייה. אז אורלי ענתה: "מי שנמצא בעשייה משמעותית תמיד נמצא באמצע עשייה".
דלית נשואה ואם לשלושה, מתגוררת ברמת השרון ובשנים האחרונות נהנית מסבתאות לצד עשייה מרובה. כשאני שואלת אותה האם תעדיף ארוחה משפחתית וביתית או ארוחה במסעדה היא עונה: בלי להסס: "ארוחה משפחתית משמחת אותי יותר מכל ארוחה במסעדה"..כשאני שואלת אותה מהו הצעד הבא היא עונה: "העתיד תמיד הפתיע אותי ואני מוכנה להפתעות".
ורד גרנדיר פרוכטמן – כותבת תוכן, יועצת ארגונית, יועצת ליחסים ומגישת הפודקאסט "ללטש את היהלום הפנימי"
להאזנה לראיון המלא עם הגברת דלית שטאובר בפודקאסט "ללטש את היהלום הפנימי" לחצו על הלינק: להאזנה לפרק עם דלית שטאובר
הוספת תגובה