עמוד הבית » בציר 2019 הכירו את היין Petit UF

בציר 2019 הכירו את היין Petit UF

segal petit UF 2019, צילום: יחצ
אמש הושק היין החדש של יקב סגלבציר 2019 לקראת חגי תשרי.

בציר 2019

שנת הבציר 2019 התחילה בחורף גשום וקר אשר הכניס את הגפנים לתרדמת חורף עמוקה ורציפה. כמויות המשקעים הרבות הרוו את האדמה והבטיחו התעוררות חזקה ואחידה בכרמים. חודשי האביב היו יחסית קרירים וחודשי הקיץ, אם חמים מהממוצע במעט, היו ללא גלי חום קיצוניים, ובכך שנת הבציר היתה יחסית מתונה, והבשלת הפרי הייתה טובה ואחידה. כמויות היבול גבוהים הרבה מעבר לשנה שעברה התוצאה פרי איכותי.

לדברי ניר גל מנכ"ל יקבי סגל: " אנחנו עדיין בעיצומו של הבציר אנו בתקופה קרטית בגלל גל החום שעברנו, הבציר טוב והיבולים גבוהים המביא פרי איכותי והיין ידבר בעד עצמו".

הבציר מאזור כרם בן זמרה ודלתון נכנסו לתסיסה של שבועיים בכדי למצות את הצבע, גוף, טעם מהענבים שהם עוצמתיים, החביות צרפתיות בנפח של 500 ליטר מעודנות ונעימות עם אינטגרציה של טעמי העץ. שנה וחצי בחבית ומהיום בבקבוק.

ענבי קברנה סובניון, צילום: נעמה משיח כהן

יין PETIT UF

ארומות נהדרות של פרי אדום רענן כצבע הארגמן, כגון שזיפים אדומים ודובדבנים, עם רבדים של עשבי תיבול ים תיכוניים ותבלינים מתקתקים שמקורם בקליית החבית, אשר מתגלים לאחר סחרור נוסף של הכוס. בפה, היין בעל טאנינים רכים ומרקם משי ובעל גוף מלא ומרוכז. הסיומת פירותית ומתובלת.היין מאוזן בצורה מושלמת המתאים לשתייה מיידית, אך גם ישתבח לאורך הזמן.

 נתונים

  • בציר: 2019
  • הרכב זנים: 100% קברנה סוביניון
  • כרמים: כרם פלאטו, דלתון
  • זמן וטמפ' תסיסה: היין תסס במכלי נירוסטה אנכיים קטנים בטמפ' של 24-25 מעלות צלזיוס. התסיסה ארכה 15ימים.
  • יישון: 18 חודשים בחביות עץ אלון של 500 ליטר, 70% בחביות חדשות.
  • אלכוהול: 14%
  • משקל סגולי:7
  • חומצה כללית:42
  • PH:69

PETIT UF, צילום: נעמה משיח כהן

מחיר מומלץ : 110₪

ניתן לרכוש בחנויות האלכוהול והיין המובחרות.

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה