עמוד הבית » מוס חלבה

מוס חלבה

מוס חלבה צילום עדיאל דוד

מצרכים:

חומרים לפרפה חלווה:
4 ביצים מופרדות
200 גרם חלווה (ממרח או חלווה מפוררת)
50 גרם סוכר
קורט מלח
500 מ"ל שמנת מתוקה 42%חומרים לשערות קדאיף:
חבילה של שערות קדאיף
2 כפות חמאה מומסת או שמן קנולה
2 כפות סוכר

לקישוט:
טחינה גולמית
סילאן
פיסטוקים קצוצים

אופן הכנה:

אופן הכנה פרפה חלווה:
מערבבים בקערה: חלמונים, סוכר, וחלווה.
מקציפים במיקסר: חלבונים וקורט מלח עד שמתקבל קצף יציב.
בנפרד מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקצף רך.
חיבור של כולם: מקפלים לתערובת החלמונים כשליש מקצף הביצים. מוסיפים את שאר הקצף עד שהכל מתאחד. לאחר מכן עושים אותו הדבר עם השמנת המתוקה, מקפלים שליש ואז מקפלים את השאר.
עכשיו יוצקים לכוסות אישיות, לרינגים ממתכת או לתבנית סילקון את התערובת.
מעבירים לפריזר להקפאה.אופן הכנה שערות קדאיף:
בקערה מפוררים עם האצבעות את שערות קדאיף שלא יהיו בגושים.
מזלפים מעל את החמאה המומסת והסוכר.
מערבים את שערות הקדאיף בתנועות קלות (כאילו חופפים את השערות…).
מפזרים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
אופים ב180 מעלות כ-5 דקות. מערבבים מעט וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות. מוסיפים זמן לפי הצורך, השערות צריכות להיות זהובות ויבשות. מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר. (ניתן לאחסן בקופסא אטומה בחוץ עד 10 ימים או בפריזר לזמן ממושך יותר).

להרכבה:
אם הכנו את הפרפה בכוסות אישיות מפזרים מעט שערות מעל, אם הכנו בכלים שניתן להוציא מתוכם את הפרפה מפזרים מעט שערות על צלחת ההגשה ואז מניחים את הפרפה.
מזלפים בעזרת כף מעט טחינה גולמית וסילאן, מפזרים פיסטוקים מעל וזוללים!

המתכון באדיבות קפה יפו תל אביב

הוספת תגובה

הוספת תגובה