עמוד הבית » מוקפץ נתחי סויה
אוכל

מוקפץ נתחי סויה

נתחי סויה דמוי עוף טבעול מוקפצים עם תפוחי אדמה צילום יחצ
מוקפץ עם נתחי סויה דמויי עוף צמחוניים ועסיסיים פטריות, פלפל, כרוב, בצל סגול ומלא טעמים של תיבול אסייתי

מצרכים (6 מנות)

4 כפות שמן זית

1חבילת נתחי סויה דמוי עוף טבעול

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1בצל אדום חתוך לקוביות

2 שיני שום כתושות

1סלסלת פטריות קצוצות

1/4 כרוב לבן פרוס לרצועות דקות

1גזר חתוך למקלונים

פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות )אופציונלי(

100 גרם נודלס מבושלים

1/2צרור כוסברה קצוצה

1/4כוס רוטב סויה קלאסי אסם

1/3כוס רוטב צ'ילי מתוק אסם

1 כף מיץ לימון

הכנה (30 דקות)

מחממים 2 כפות שמן בווק,

מוסיפים את נתחי הסויה דמוי עוף,

מקפיצים 4-5 דקות עד שהם מתחילים להזהיב מעט,

מורידים מהאש ושומרים בצד בקערה.

מחזירים את הווק לאש חזקה,

מוסיפים עוד 2 כפות שמן, מחממים היטב,

מוסיפים את כל הירקות )אין חשיבות לקושי הירקות),

מקפיצים כ- 3-4 דקות, עד שהירקות חמים, ומוסיפים את נתחי הסויה

הצמחוניים לווק.

מערבבים בקערה קטנה סויה, צ'ילי ומיץ לימון,

מוסיפים לווק ומערבבים.

מוסיפים את הנודלס, מקפיצים עוד 2-3 דקות, מעבירים לכלי הגשה.

מפזרים מעט כוסברה מעל ומגישים מיד

באדיבות טבעול – רות אוליבר