עמוד הבית » סלט קינואה אדומה עם קבביס וטחינה
אוכל

סלט קינואה אדומה עם קבביס וטחינה

סלט קינואה אדומה עם קבביס וטחינה צילום נופר בגנים
חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי, מנה מזינה וטעימה במיוחד של סלט קינואה עם קבביס וטחינה

מצרכים:

1 חבילת קבביס עם שומן טלה

לסלט:

1 כוס קינואה אדומה שבושלה במי מלח לפי הוראות היצרן

20 עגבניות שרי צבעוניות

צרור פטרוזיליה קצוצה

2-3 עלי בצל סגול

צרור כוסברה

10 זיתי קלמטה

2 צנוניות פרוסות דק

חופן נבטים

חופן אגוזי מלך

1/4 כוס שמן זית

מיץ מלימון שלם

קורט מלח, פלפל וסומאק

לרוטב הטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

1 כף גדושה לימון כבוש

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. צולים את הקבביס על פלנצ'ה כ-5 דקות מכל צד.
  2. בקערת סלט שמים כוס קינואה אדומה מבושלת. חותכים דק את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים לקערה מעל הקינואה.
  3. להכנת הטחינה: במעבד מזון טוחנים חצי כוס טחינה גולמית, כף גדושה של לימון כבוש, חצי כוס מים ומלח.
  4. מרכיבים את המנה: בקערת הקינואה עם הסלט מניחים למעלה את הקבביס הצלויים ומוזגים מעל טחינה של לימון כבוש.
  5. מערבבים ומאחדים את כל רכיבי הסלט ומגישים.