עמוד הבית » מתכון לטאג'ין בקר עם גרגרי חומוס

מתכון לטאג'ין בקר עם גרגרי חומוס

ארקוסטיל מולטי קוק טאג'ין לתנור, גז והגשה. 33 סמ. להשיג ברשת ארקוסטיל קיטצ'ן. צילום יחצ

מצרכים ל- 4 מנות:

  • 1 כוס (200 גרם) גרגרי חומוס (עדיף מזן הדס), מושרים למשך הלילה
  • 2 כפות שמן זית
  • 600 גרם בשר לצלי (כמו כתף, זרוע או צוואר), חתוך לקוביות גדולות
  • 2 בצלים סגולים בגודל בינוני, חתוכים גס
  • 3-4 גזרים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים גס
  • 1 פלפל צ'ילי חריף אדום, פרוס דק (למי שפחות מתחברים לחריף: אפשר גם פלפל ירוק)
  • ראש שום אחד מופרד ומקולף
  • 8-10 משמשים מיובשים, חצויים
  • 2 כפיות תערובת תבלינים ראס אל חנות (ניתן להחליף בכפית חוויאג'+כפית אבקת קארי)
  • מלח ופלפל שחור
  • אופציונלי: קורט זרעי כוסברה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מחממים על כיריים גז את תחתית הטאג'ין מעל להבה גבוהה כשתי דקות.
    מוסיפים את השמן וחצי מקוביות הבשר וצורבים היטב, 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה יפה.
    מוציאים את הבשר לצלחת וחוזרים על התהליך עם שאר הקוביות, וגם אותן מוציאים לאחר ההשחמה לאותה צלחת.
  3. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הפלפל החריף הפרוס ומעט מים פושרים.
    מערבבים מעל להבה בינונית, ובעזרת כף עץ משחררים את המשקעים שנוצרו מצריבת הבשר.
  4. לאחר 2-3 דקות, מוסיפים את השום, זרעי הכוסברה ותערובת התבלינים ומטגנים דקה נוספת.
  5. מחזירים את הבשר (כולל הנוזלים שניגרו ממנו), מוסיפים את המשמשים החצויים והחומוס המושרה. מוסיפים מים פושרים עד 2/3 גובה הטאג'ין (המים לא יכסו הכל, זה בסדר) ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  6. מביאים לרתיחה, סוגרים עם המכסה ומעבירים לתנור.
    להשאיר בתנור למשך 3 שעות, כאשר מדי שעה פותחים בזהירות רבה ומערבבים את תכולת הסיר (כדי להבטיח בישול אחיד לכל המרכיבים). מכסה הסיר חם – מסירים אותו רק עם כפפות מטבח או מגבת.
  7. התבשיל מוכן כאשר הבשר נימוח, גרגרי החומוס רכים (אבל לא נימוחים) והטעמים התמזגו יפה.
  8. רגע לפני ההגשה כדאי לטעום ולתקן תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך. מגישים ביחד עם קוסקוס או אורז. אפשר לפזר כוסברה טרייה מעל.

המתכון באדיבות "ארקוסטיל"