בשלב הזה, עולה על הבמה השחקנית המרתקת נעמי יואלי ופוצחת במונולוג שהיא מספרת לקהל את סיפורה בטקסטים כובשים בכנותם. השחקנים שעימה על הבמה מקבלים זרקור בזכות פסיפס דמויות מרתק כשהיא ללא ספק, נושאת את ההצגה על כתפיה. העלילה מתרחשת בכפר נידח שלכאורה אין בו כלום, אבל מתחת לערמות השלג, מסתתרים סודות רבים. הגיבורה, גברת ינינה דושייקו, אזרחית פולנייה מהכפר הקטן והנידח על גבול צ'כיה-פולין, סובלת מבריאות לקויה בשל גילה המתקדם אחרי שהייתה מהנדסת גשרים בסוריה, דושייקו הופכת מורה לאנגלית ואת רוב זמנה היא מבלה בשקט הכפרי בביתה הקטן והצנוע, עד שאירועים בלתי צפויים משבשים את חייה.

תפלצת, אחד משכניה בא לבשר לה באמצע הלילה כי אחד כי אחד מציידי הכפר הגדולים נמצא מת באורח פתע בביתו. הצייד, שמכונה בפיהם של השניים רגל גדולה , הספיק כבר להרוג ללא רחמים מספר איילות, במקביל לפטירתו, מתחוללות פרשיות ציד בסביבת מגוריה של דושייקו. באומץ היא מתלוננת למשטרה, אך זוכה מהשוטרים ללגלוג , כינויי גנאי, דחיפות והיעדר רצינות. משם, מחליטה דושייקו לצאת למלחמה ערכית למען בעלי החיים תוך סיכון עצמי.

שלוות הכפר מופרת על ידי גל רציחות שבעקבותיו נמצאות גופותיהם של ראשי הקהילה, כולם גברים בעלי מעמד. הגיבורה, שהינה אסטרולוגית חובבת, מתרגמת בלייק חובבת, לוקחת על עצמה לחקור את הרציחות. ההצגה מעלה על הבמה את הרומן של אולגה טוקרצ'וק – זוכת הנובל הפולנייה כשהיא נוגעת בערכים חשובים: זקנה והעדר תחושת קיום וערך, בדידות מול חברות, ערך החיים מול ערך המוות, שמרנות מול קידמה, צייד מול שמירה על בעלי חיים, אהבה מאוחרת מול עריריות ומלחמת צדק מול שחיתות שלטונית.

ההפקה של תיאטרון תמונע מסקרנת ולמרות שלעיתים היא ארוכה מדי בסך הכל היא קצבית ומכילה מונולוג מרתק של דמות נשית מורכבת ומסקרנת.
מאת: אולגה טוקרצ'וק, עיבוד ובימוי: יותם גוטל, תרגום: מרים בורנשטיין, עיצוב במה: הדס עפרת ,עיצוב תלבושות: רות גוילי, עיצוב תאורה: דן גלזר, מוסיקה מקורית: יוסי מר חיים תפאורה ואביזרים: מאיה בבילה.
שחקנים: נעמי יואלי, יובל מסקין, אבי חדש, יותם גוטל, סלי עדן בר, עמית ברוורמן. נגנים: יוסי מר חיים ויאיר סרי
ורד גרנדיר פרוכטמן – כתיבת תוכן, ייעוץ ארגוני, אימון מנטלי והגשת הפודקאסט ללטש את היהלום הפנימי
הוספת תגובה