עמוד הבית » פנקוטה עם מרמלדת פירות

פנקוטה עם מרמלדת פירות

פנקוטה עם מרמלדת פירות אקזוטיים וקראמלבס שקדים צילום איתיאל ציון
מתכון מיוחד של פנקוטת שוקולד לבן ברוטב פירות אקזוטיים וקראמבלס שקדים בניצוחו של הקונדיטור מיקי שמו והשף לאון אלקעי מחברת פרימור.

מצרכים (לכ-10 מנות):

לפנקוטה:

1/2 כוס חלב

1 כפית דבש

3 גרם ג'לטין + 2 כפות מים קרים

200 גרם שוקולד לבן

250 גרם שמנת מתוקה 38%

לרוטב הפירות:

1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי של "פרימור"

350 גרם פירות אקזוטיים (פסיפלורה, אננס, מנגו, פיטאיה וכו')

2-3 כפות סוכר

לקראמבלס שקדים:

100 גרם חמאה קרה

100 גרם סוכר דמררה

100 גרם אבקת שקדים

100 גרם קמח מנופה

אופן ההכנה:

  1. להכנת הפנקוטה: משרים ג'לטין במים קרים עד שהוא מתקשה למסה. מרתיחים בסיר את החלב. לאחר רתיחה שמים את הג'לטין והדבש ומערבבים היטב.
  2. שוברים את השוקולד הלבן לקוביות, מכניסים לחלב ומערבבים לאחידות. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם מוט בלנדר. מוזגים לכוסות עד לחצי גובה ומקררים במקרר.
  3. להכנת רוטב הפירות: טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ובודקים אם יש צורך בתוספת סוכר.
  4. להכנת קראמבלס השקדים: מערבלים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. קורצים מהבצק חתיכות קטנות (ניתן גם לגרד עם פומפייה) ואופים בתנור בחום של כ- 160 מעלות עד קבלת גוון זהוב.
  5. להרכבת המנה מוציאים את הכוסות עם הפנקוטה מהמקרר ומוזגים בכל כוס שתי כפות מהרוטב.
  6. מפזרים למעלה מקראמבלס השקדים ומגישים

מיקי שמו ולאון אלקלעי
צילום איתיאל ציון 

הוספת תגובה

הוספת תגובה