מסעדת הרברט סמואל, ריץ קרלטון הרצליה
ל-4 מנות
מרכיבים:
4 יח מח עצם
2 יח' בצל לבן, קלוף וחתוך לקוביות
3 יח' גזר, קלוף וחתוך לקוביות
1 יח' מקל סלרי, חתוך לקוביות ללא עלים
1 יח' שומר, חתוך לקוביות
2 יח' שיני שום פרוסות
5 יח' עלי מרווה, קצוצים
חצי כוס יין לבן
50 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות
2 כוסות עדשים שחורות (בלוגה), מושרות במים פושרים למשך שעה
1 ליטר ציר עוף/ מים
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, צולים את המח עצם למשך כ8 דקות, עד להשחמה קלה. מוציאים ושומרים לשימוש מאוחר יותר.
- בסיר בינוני, רחב ונמוך שמים את האווז המעושן יחד עם השמן זית ומניחים על האש בחום בינוני-גבוה. מאפשרים לשומן מהאווז להתמוסס ולבשרו לקבל מעט צבע. מוציאים את האווז המעושן ומניחים בצד.
- באותו השומן שנשאר במחבת מטגנים קלות את הבצל, גזר, סלרי ושומר עד להזהבה.
- מוסיפים את השום והמרווה וממשיכים לטגן עוד כ2 דקות.
- מוסיפים את היין הלבן ובעזרת כף עץ מגרדים את המשקיעים שבתחתית הסיר. ומצמצמים את היין בחצי.
- מוסיפים את העדשים, המח עצם והציר עוף ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות עד לריכוך העדשים וקבלת ציר סמיך ועשיר בטעם.
- מתקינים תיבול עם מלח ופלפל ומגישים.
הוספת תגובה