עמוד הבית » אילייצ'י קיר – פודינג אורז מתוק

אילייצ'י קיר – פודינג אורז מתוק

פודינג_אורז_עם_הל_וקינמוןצילום יחצ
מתכון של רינה פושקרנה,רשת מסעדות "טנדורי"

המרכיבים:

1/2 כוס אורז בסמטי

2 כפות חמאה

4 תרמילי הל

1 כף שקדים טחונים

קורט זעפרן (מושרה בכפית חלב חם)

2 ליטר חלב

1/2 כוס סוכר

לקישוט: שקדים טחונים וצימוקים

אופן ההכנה:

טוחנים את האורז במעבד מזון עם להב מתכת. מוציאים מהקערה ושומרים בצד.

ממסים את החמאה בסיר כבד על אש קטנה, מוסיפים את השקדים, את האורז הטחון ואת ההל ומטגנים תוך ערבוב מספר שניות.

מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד כדי למנוע יצירת גושים.

מקטינים להבה ומבשלים ברתיחה עדינה במשך 10 דקות.

מוסיפים את הסוכר ואת הזעפרן וממשיכים לבשל  10 דקות נוספות. מדי פעם מערבבים כדי למנוע מהחלב להידבק לסיר.

כשמתקבלת עיסה סמיכה עבה, מסירים מהאש.

יוצקים את הפודינה לקעריות הגשה ומקשטים עם השקדים והצימוקים. ניתן להגיש את הפודינג חם או קר.

www.tandoori.co.il