עמוד הבית » מוקפץ בסגנון אסיאתי עשיר בחלבון

מוקפץ בסגנון אסיאתי עשיר בחלבון

צילום שף יוסי חנוכה
אחת המנות האהובות על ילדים ובני נוער היא מנה מוקפצת בסגנון אסיאתי. המנה הזו גם עשירה בחלבון. קלה להכנה בתיאבון!

מצרכים:

  • 2 פלפלים (אדומים, כתומים, ירוקים, צהובים)
  • 1 כרוב לבן
  • 2 גזרים
  • 1 סלרי
  • 1 קופסת שימורים תירס
  • 2 בצלים סגולים
  • 50 מ"ל שמן
  • 9 כפות סוכר
  • 100 מ"ל צ'ילי מתוק
  • 50 מ"ל רוטב סויה
  • 50 מ"ל רוטב טריאקי
  • 250 גרם בשר סינטה אירופי טרי חתוך לרצועות

אופן ההכנה:

חותכים את הפלפלים לרצועות, קוצצים את הכרוב, קולפים את הגזרים וחותכים לגפרורים, את הסלרי חותכים לעיגולים, בצלים – קוצצים  דק, מסננים את התירס וחותכים את הבשר לרצועות.

מחממים שמן במחבת, מניחים את רצועות הבשר על מחבת רותח על מנת "לסגור את הבשר" ומוציאים מהמחבת, מכניסים את הבצל והגזר ומביאים לריכוך. לאחר מכן מכניסים את כל הירקות ומביאים לריכוך. כשהירקות רכים מוסיפים את הבשר והרטבים. מקפיצים עד לצמצום כל הנוזלים.

 המתכון באדיבות : השף יוסי חנוכה בקמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST

הוספת תגובה

הוספת תגובה