עמוד הבית » ברוסקטה עם פטריות, בצל מטוגן ופרמזן

ברוסקטה עם פטריות, בצל מטוגן ופרמזן

צילום אפיק גבאי

המתכון באדיבות פטריות מרינה

מצרכים:
1 באגט
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
חופן עלי פטרוזיליה
מלח

מצרכים לפטריות:
3 כפות שמן זית
10 בצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים
1/2 כפית סוכר חום
כף חומץ בלסמי
1/2 כפית פפריקה מתוקה
סלסלה פטריות שמפניון
3 פטריות מלך היער
1/2 סלסלה בייבי פורטבלה
מלח ופלפל לבן

להגשה:
70 גרם גבינת פרמזן מגורדת (או מוצרלה)
עלי טימין

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מערבבים בקערה קטנה שמן זית, שיני שום כתושות, מלח ופטרוזיליה.
– חותכים את הבאגט לפרוסות באלכסון (כדי שתהיינה ארוכות יותר) ומברישים בשמן זית עם השום.
– אופים במשך 7 דקות או עד שהברוסקטות זהובות ופריכות.
– בינתיים מכינים את הפטריות: חותכים את הבצלים לרצועות דקות ואת הפטריות לפרוסות.
– במחבת רחבה, על אש בינונית, מטגנים את הבצל עם שמן זית עד הזהבה. מוסיפים סוכר, חומץ בסלמי, מלח ופלפל ומערבבים עוד דקה.
– מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות רכות וזהובות. מוציאים לקערה ומקררים מעט.
– מניחים מעל כל ברוסקטה מתערובת הפטריות והבצל, מפזרים פרמזן ועלי טימין ואופים במשך 7 דקות או עד שהגבינה זהובה. מגישים חם.

הערות חשובות:
– רוצים להכין את הברוסקטות מראש? פשוט מכינים את תערובת הפטריות והברוסקטות ושומרים במקרר או בחוץ בקופסה אטומה. 10 דקות לפני ההגשה עורמים מהפטריות על הברוסקטות, מפזרים פרמזן ומעבירים לתנור.