עמוד הבית » קנלוני במילוי גבינות ופטריות ברוטב שמנת ופרמזן

קנלוני במילוי גבינות ופטריות ברוטב שמנת ופרמזן

קנלוני במילוי גבינות ופטריות צילום אפיק גבאי
הכנה לארוכה קלילה בחג חנוכה

המתכון באדיבות: פטריות מרינה

מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 חבילת פסטה קנלוני
סלסלת פטריות שמפיון
סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
250 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה
1 גביע קוטג' או שמנת חמוצה או גבינה לבנה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת (עמק, גלבוע, מוצרלה)
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
2 ביצים
1/2 כוס קמח
מלח ופלפל

מצרכים לרוטב:
מיכל וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15%
80 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– חותכים את הפטריות לקוביות ומטגנים אותן במחבת עם שמן זית עד שהן מתרככות. בערך 10 דקות. מתבלים במלח ופלפל ונפטרים מהנוזלים שנוצרו במחבת.
– מערבבים בקערה את שאר המצרכים (הגבינות, הביצים, הקמח והתבלינים) ומוסיפים את הפטריות.
– מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את הקנלוני.
– מניחים את הקנלוני הממולאים בתבנית שמתאימה לתנור ומזלפים מעל שמנת מתוקה.
– מפזרים גבינה צהובה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
– אופים בתנור שחומן מראש למשך 30-40 דקות או עד שהקנלוני זהובים.

הערות חשובות:
– ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 10 עגבניות מיובשות קצוצות דק או חופן עלי תרד קצוצים (אי צורך בבישול מוקדם).
– במקום רוטב שמנת ניתן לכסות את הקנלוני ברוטב עגבניות מוכן.

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה