עמוד הבית » גאפן גאפן מזמינה אתכם למסע קולינארי ביבשת אסיה הרחוקה

גאפן גאפן מזמינה אתכם למסע קולינארי ביבשת אסיה הרחוקה

צילום: אסף קרלה
מרק טום יאם פילה (חריף) – ציר נתחי דג לבן, חלב קוקוס עשיר, עגבניות שרי, בצל סגול, מיקס פטריות, עלי כוסברה ושמן צ'ילי ( תאילנד)
מרק ראמן – אטריות ראמן בציר עוף ארומטי, נתחי פרגית צרובות על הגריל, כרוב לבן, נבטים סינים, צ'ילי אדום, נענע, כוסברה, טוגראשי וביצה רכה ( יפן)
מרק פו – רצועות אסאדו בבישול ארוך, אטריות אורז דקות, נבטים, בצל ירוק, פלפל צ'ילי אדום, מלווה במגוון עלים ירוקים כוסברה נענע ובזיליקום  (וויטנאם)
מרק חמוץ חריף – ציר בקר ארומטי, נתחי בקר מתובלים, אטריות אורז רחבות, כרוב לבן, גזר, נבטים סינים, עלי כוסברה ופטריות שמפיניון (סין)
צילום:אסף קרלה
מתכון למרק פו ויאטנמי
הכנת הציר:
3 ליטר מים
80 גר׳ ציר בקר (משחה)
2 יח׳ בצל לבן חתוך גס
4 יח׳ גזר חתוך גס
3 גבעולי סלרי חתוך גס
1/2 יחידה כרישה
5 פטריות שיטאקי יבשות מושרות במים חמים
8 ס״מ שורש ג’ינג’ר טרי פרוס
1 מקל קינמון
2 יח׳ כוכבי אניס
4 יח׳ ציפורן שלם
1 כך סוכר חום
הגשה:
לסדר בקערה
נבטים סינים
בצל ירוק מקלות
בזיליקום
נענע
כוסברה
צ׳ילי אדום פרוס
1 כף מיץ ליים
2 ס״מ ג’ינג’ר טרי לחתוך לגפרורים
בשר בקר כמו החמוץ חריף
אטריות אורז רחבות
אופן הכנה של הציר
לטגן את הבצל עד שמזהיב ואז להוסיף גזר כרישה סלרי ופטריות שיטאקי
לטגן מעט ולצקת את המים והציר בקר הג׳ינג׳ר והתבלינים
ולביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד שכל הטעמים מתחברים
לאחר מכן לסנן ולשמור את הנוזל
את מרכיבי המרק לסדר בקערת מרק ולצקת פנימה את הציר הרותח.
צילום: אסף קארלה
*אולי אי אפשר לטוס למזרח אבל אפשרי לגמרי להביא את חווית המזרח אלינו לשולחן*