עמוד הבית » מתכון של נטע לויה – קדרת אסאדו בשום, מייפל ויין לבן

מתכון של נטע לויה – קדרת אסאדו בשום, מייפל ויין לבן

צילום: אלון מסיקה
כשבחוץ קר הבית חם, בניחוחות של קדרת בשר המונחת על השולחן עם כוס יין משובח אדום, טעים, קל להכנה משביע ומנחם. לפניכם המתכון, תהנו.

מרכיבים:

2 ק״ג אסאדו חתוך לחתיכות גדולות

3-4 כפות שמן זית

1 בצל גדול חתוך לרבעים

שינים שלמות וקליפות מראש שום אחד

1 בקבוק יין לבן יבש

3-4 ענפי טימין

1/4 כוס מייפל

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-150 מעלות.

מתבלים את נתחי האסאדו במלח ופלפל היטב מכל הצדדים.

בסיר כבד שנכנס לתנור מחממים את שמן הזית.

צורבים את נתחי האסאדו עד להשחמה משני הצדדים.

מוסיפים את הבצל ושיני השום, מערבבים ומטגנים דקה שתיים נוספות.

מוסיפים את היין, ענפי הטימין והמייפל ומערבבים. מצמצמים בבעבוע על להבה נמוכה במשך 5-7 דקות.

מוסיפים מים עד לכיסוי הנתחים, מביאים לרתיחה ומכסים (אם המכסה לא אטום מספיק מכסים בנייר כסף ומעליו את המכסה. זה מבטיח איטום מוחלט).

מעבירים את הסיר לתנור למשך שעתיים וחצי שלוש לפחות, עד שהבשר רך לחלוטין.

המתכון בשיתוף יינות ביתן