עמוד הבית » חוברת מתכונים לראש השנה

חוברת מתכונים לראש השנה

סלט פסטה פסטו עם אדממה ועוף צלוי קרדיט צילום יחצ
חשבתם כבר מה אתם מכינים לרגל ארוחת החג? מנה ראשונה, עיקרית, קינוח? הרשת ומדורי האוכל מוצפים באלפי מתכונים ולפעמים הבחירה יכולה להיות קשה. רוכזו מגוון מתכונים קלים להכנה שישדרגו את ארוחת ראש השנה

סלט פסטה פסטו עם אדממה ועוף צלוי

מצרכים

חצי חבילת פסטה מסוג פרפלה

200 גר' עוף צלוי

100 גר' אדממה

2 אבוקדו

200 גר' פסטו

פלפל

פטרוזיליה

מלח

אופן ההכנה

  • מכינים את הפסטה לרמת אל-דנטה, מסננים ושוטפים במים קרים
  • מרתיחים את האדממה ל2-3 דקות, שוטפים במים קרים ומוציאים את הפולים
  • מערבבים את הפסטו והאבוקדו בקערה, מועכים קלות ומתבלים
  • מערבבים יחד את הפסטה והפטרוזיליה
  • מפזרים מעל את פולי האדממה והעוף הצלוי

מרק קר כתום עם דלעת וכורכום

מצרכים

1 בצל

15 גר' שמן זית

400 גר' גזר

600 גר' דלעת

1 שורש כורכום טרי

5 גר' אבקת כורכום

מיץ מ-2 תפוזים

מלח

פלפל

מים

אופן ההכנה

  • מקלפים וחותכים את הדלעת, גזר, בצל ושורש הכורכום
  • מטגנים קלות את הבצל במחבת, מוסיפים את הירקות החתוכים
  • מוספים מים עד לכיסוי מלא ומרתיחים ל- 10 דקות
  • מוסיפים מיץ תפוזים
  • טוחנים את המרק
  • מתבלים ומגישים
מרק קר כתום עם דלעת וכורכום צילום יחצ

פאי רועים

מצרכים

לחלק הבשרי-

1 ק"ג בשר בקר/ סטייק

30 מ"ל שמן זית

50 גר' כרישה

1 בצל סגול חתוך לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

2 שיני שום קצוצות

2 מקלות סלרי קצוצים

15 גר' עגבניות מרוסקות

6 עגבניות מיובשות, קצוצות

500 מ"ל ציר (בקר או עוף)

4 ענפי תימין

3 עלי דפנה

לציפוי-

מלח, פלפל ועשבי תיבול ציפוי

3 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים וחתוכים לקוביות

חצי ראש כרובית קטנה

חצי סלרי בינוני

300 מ"ל חלב שקדים

15 מ"ל שמן זית

קורט מלח

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבשר הטחון במחבת נון-סטיק למשך 5 דקות עד להשחמה ומנמיכים את האש.
  • במחבת נוספת, מחממים כף שמן זית
  • מוספים את הבצל, גזר, סלרי וכרישה ומטגנים על חום בינוני/נמוך עד לריכוך, בערך 4 דקות
  • מעבירים את הבשר למחבת הירקות
  • מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול. מטגנים עוד 3 דקות
  • מוסיפים את הציר ומבשלים על חום בינוני, ללא מכסה, למשך 25 דקות
  • שמים את תפוחי האדמה, הכרובית והסלרי בסיר. מבשלים על חום בינוני למשך 10-12 דקות
  • מסננים ושמים את הירקות המבושלים במעבד מזון; מעבדים עד למחית חלקה
  • שופכים את הבשר לכלי קדירה, מיישרים ומוזגים מעל את הפירה
  • מברישים עם מעט שמן זית ואופים בתנור על חום 180 מעלות כ- 25 דקות
פאי רועים קרדיט צילום יחצ

 עוף צלוי עם ירקות שורש

מצרכים

30 גר' שמן זית

מלח

4 שיני שום כתושות

1 בצל

צרור גזרים (קלופים וחתוכי ראש)

1 כרישה, שטופה וחתוכה לקוביות

700-800 גר' תפוחי אדמה מחולקים לרבעים

4 ירכי עוף

תימין טרי

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות
  • בתבנית מוסיפים שמן זית, מלח, שום כתוש ובצל
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומפזרים על התבנית
  • מוסיפים את הגזרים, כרישה, תפוחי אדמה ותימין בתבנית ומערבבים
  • מוסיפים את ירכי העוף אחרי הסרת העור בכיוון מטה
  • אופים במשך 45 דקות עם כיסוי, מסירים וממשיכים ב- 190 מעלות
  • מוציאים מהתנור ומניחים ל- 5 דקות
עוף צלוי עם ירקות שורש קרדיט צילום יחצ

קערת שיק פירות טרופיים עם צ’יה

מצרכים

250 מ"ל חלב שקדים

10 גר' זרעי צ'יה

2 בננות

125 גר' אננס

125 גר' מנגו

אופן ההכנה

  • מוסיפים את הצ'יה לחלב ומחכים עד להסמכה
  • בתוך בלנדר, מערבבים בפולסים בננה, מנגו ואננס, עד לקבלת תערובת חלקה אך סמיכה. עוצרים ומערבבים מידי פעם
  • מוסיפים את תערובת הפירות לחלב השקדים ומערבבים היטב
  • שמים על אננס את כל הרכיבים והתוספות
קערת שיק פירות טרופיים עם צ’יה צילום יחצ

 בתאבון וחג שמח 😊

המתכונים באדיבות beko מותג מכשירי החשמל לבית

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה