עמוד הבית » טיאן ירקות בסגנון פרובאנס

טיאן ירקות בסגנון פרובאנס

TEKA_טיאן ירקות בסגנון פרובאנס צילום סטודיו
עבור הצרפתים הטיאן מסמל את בוא הקיץ האמיתי. טיאן היא ארוחה צמחונית, משביעה וצבעונית, שמגיעה אלינו היישר מדרום צרפת ומהווה את סימן ההיכר של העונה הכי לוהטת בשנה.

מצרכים (עבור 4 סועדים)

30 מ"ל שמן זית כתית

15  גר' רוטב עגבניות

2 בצלים אדומים, מקולפים

3 עגבניות בינוניות

1 קישוא

1 חציל

10 גר' צמחי תבלין

מלח

פלפל שחור

אבקת שום

20 גר' גבינת פרמז'ן, מגוררת

 הוראות הכנה

חממו תנור לחום של כ-200ºC.

שטפו את כל הירקות וחתכו אותם לפרוסות דקות. ודאו שכל הפיסות חתוכות בצורה שווה.

שמנו תבנית אפייה העשויה מקרמיקה בעזרת מעט שמן זית וכסו את התחתית ברוטב העגבניות.

סדרו את הירקות החתוכים מסביב לקו המתאר של התבנית, כך שיצרו מסגרת, לאחר מכן, מלאו את מרכז התבנית

באותו האופן שסידרתם את המסגרת.

פזרו את צמחי התבלין על כל הירקות. תבלו בעזרת מלח, פלפל ואבקת שום, וטפטפו שמן זית.

הניחו את התבנית בתנור, כסו אותה ברדיד אלומיניום ואפו למשך כ-30 או 40 דקות.

הסירו את הרדיד ופזרו את גבינת הפרמז'ן מלמעלה. בשלו ללא כיסוי במשך כ-15 דקות נוספות.

הניחו את התבנית בצד למשך מספר דקות לפני ההגשה.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

הוספת תגובה

הוספת תגובה