עמוד הבית » מטעמים כשרים לפסח: מתכונים לארוחות קלילות ומפנקות

מטעמים כשרים לפסח: מתכונים לארוחות קלילות ומפנקות

סלט ארטישוק חגיגי, צילום: רונן פדידה
מתכונים להכנת מנות טעימות לפסח מחומרי גלם פשוטים, ללא הרבה טרחה ובהתאם לכשרות החג. חג שמח

סלט ארטישוק חגיגי ( המתכון באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא)

מרכיבים:

  • מיץ מלימון אחד
  • חבילת ארטישוק קפוא מבושל לפי ההוראות ופרוס לרצועות בגודל בינוני
  • 2-3 גבעולי סלרי טרי פרוסים לטבעות דקות
  • 1 גזר חתוך לרצועות
  • כפית שמן זית
  • שן שום קצוצה
  • בצל ירוק / או סגול
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

מערבבים יחד את כל החומרים, מתקנים תיבול לפי הצורך. ניתן להגיש חם או קר.

  • ניתן להוסיף כוס קינואה מבושלת להעשרת הסלט

טרטר סלומון ואבוקדו (המתכון באדיבות חקלאי גרנות)

מצרכים: ( 2 מנות)

1 אבוקדו מוכן לאכילה של "חקלאי גרנות" קלוף וחתוך לקוביות

250 גרם פילה סלמון ללא עור וחתוך לקוביות

1/4 אננס קלוף וחתוך לקוביות

2 צנוניות קצוצות

1/2 בצל אדום קצוץ

1 כף שומשום שחור

4 טיפות שמן שומשום

קורט מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים יחד את האננס, הסלמון, הצנונית ואת הבצל האדום.
  2. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים יחד (המיץ של האננס כובש את הדג).
  3. מוסיפים שמן שומשום, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
  4. בקערה עם שאריות התיבול מוסיפים את האבוקדו ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מניחים את האבוקדו מעל טרטר הדג, מפזרים שומשום שחור מעל ומגישים.
טרטר סלמון ואבוקדו של חקלאי גרנות לפסח צילום: הדס ניצן

 

 

טארט תרד, בטטה וגבינות (מתכון באדיבות Beko )

מצרכים:

שמן זית

4 בטטות מקולפות וחתוכות לרצועות

2 שיני שום קצוצות

חצי בצל קצוץ

125 גרם גבינת פטה

חצי גביע יוגורט טבעי

2 ביצים

150 גרם עלים ירוקים טריים (קייל, תרד, רוקט)

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
  2. במחבת שפכו את שמן הזית וטגנו את רצועות הבטטה עד לריכוך. הסירו והניחו על נייר מגבת את כל הרצועות.
  3. באותה המחבת, הניחו את הבצלים והשום וטגנו קלות.
  4. הוסיפו את העלים הירוקים למחבת ובשלו עד לריכוך.
  5. לאחר הבישול העבירו את התערובת לקערה והוסיפו את הביצים, הגבינה, היוגורט, המלח והפלפל וערבבו היטב.
  6. הניחו את רצועות הבטטה בתחתית תבנית אפייה כבסיס לטארט ולאחר מכן שפכו מעליהן את תערובת העלים והגבינות.
  7. הכניסו לתנור לאפייה של 35 דקות.
טארט תרד, בצק בטטה וגבינות – צילום: Beko

>>> בואו נשבור מיתוסים 

חביתיות אפונה (מתכון באדיבות Beko )

מצרכים:

  • 500 גרם אפונה ותרד קפואים\טריים
  • 4\1 אבוקדו
  • 140 גרם קורנפלור
  • 2 ביצים
  • שמן זית
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה:

  1. בשלו בסיר עם מים רותחים את האפונה והתרד למשך דקה אחת.
  2. ערבלו במעבד מזון את האבוקדו, הקורנפלור, הביצים, שמן הזית ואת הירקות המבושלים. הוסיפו מים במידת הצורך על מנת ליצור בלילה במרקם קרמי.
  3. צקו כמות קטנה מהבלילה למחבת עם שמן זית וטגנו בשני הצדדים.

 

חביתיות אפונה, צילום: Beko

 

בלינצ'ס כשר לפסח (באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא)

מתאים ל-4 סועדים. כל הכמות לחלק ל-7 , כל שביעית = מנת פחמימה

מרכיבים:

5 כפות קמח תפוחי אדמה

1 כף שמן

1 כוס מים

4 ביצים

1/4 כפית מלח

שמן לשימון המחבת

מילוי לבלינצ'ס על פי טעמכם האישי : גבינות, ריבה, שוקולד.

אופן הכנה:

לערבב היטב בקערה את הביצים עם המים, השמן והמלח. להוסיף את קמח תפוחי האדמה ולערבב היטב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. לחמם מחבת היטב, לרסס בתרסיס שמן ולשפוך כחצי כוס חד פעמית מהבלילה למחבת. לנער את המחבת עד שהבלילה תכסה את כולו. כאשר הקצוות מתחילים להתרומם ניתן להפוך את החביתית לצידה השני עד שהיא תשחים מעט.

בלינצס כשר לפסח, צילום: רונן פדידה