עמוד הבית » מרק הבורשט של מסעדת סומאק

מרק הבורשט של מסעדת סומאק

הבורשט של שף ברקת בסומאק, צילום: SE יחצ
החורף כבר כאן, הטמפרטורות נמוכות ואין כמו מרק חם ומזין כדי לעבור את החורף בצורה נעימה ונוחה. במסעדת השף סומאק בהר כנען שבצפת מגישים מידי יום ספיישל של מרקים.

שף המסעדה- ירון ברקת הסכים לשתף את המתכון : "האווירה האירופאית בסומאק בפרט ובצפת בכלל מתחברת נפלא עם מרק הבורשט הרווי בכל כך הרבה ירקות בריאים ומזינים" מציין ברקת.

מצרכים: בצל, סלרי, גזר, שום, סלק טרי, כרוב לבן, תפוח אדמה, פטרוזיליה, כוסברה, ציר מרק עוף/ אבקת מרק עוף, עגבניות מרוסקות, מיץ מלימון טרי.

תבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה או צילי גרוס, פלפל אנגלי, כרכום, כמון, פלפל שחור גרוס, מלח ים, עלי דפנה

אופן ההכנה: מרתיחים ליטר מים בסיר גדול ומניחים כ 4 סלקים חתוכים לקוביות גסות לבישול,  במקביל, נטגן את הירקות הקצוצים: בצל, גזר, סלרי, שום וסלק מגורד.

לאחר הטיגון נאחד את כל הירקות יחד עם הסלק בסיר הגדול, נוסיף עוד כליטר מים וכ-6 עגבניות מרוסקות. לאחר רתיחה נוסיף ג'וליאנים של הכרוב הלבן,  נוסיף קוביות של 3 תפוחי אדמה ותבלינים.

לאחר כשעה של בישול מוסיפים מעט מיץ לימון ומשפרים את הטעם באמצעות התבלינים.

מגישים ובתיאבון.