עמוד הבית » מתכונים בהמלצת שפים לאוהבי פטריות

מתכונים בהמלצת שפים לאוהבי פטריות

ריזוטו פטריות צילום:וילה גליליי
ריכזנו עבורכם המלצה לשלוש מתכונים אטרקטיביים משפים מובילים כך שתיהנו משילוב הפטריות במתכונים.

ריזוטו דלעת ושמנת עם 3 סוגי פטריות!

מצרכים:

1 כוס אורז לריזוטו, פטריות שמפיניון, פטריות פורטובלו, פטריות מלך היער, חצי כוס שמנת לבישול , 3 כוסות ציר ירקות, דלעת מציר הירקות, קובית חמאה, קורט אגוז מוסקט, מלח ופלפל

אופן ההכנה:

בסיר בינוני נטגן את הפטריות עם חמאה , נוסיף את האורז עם כוס ציר ירקות ובהדרגה נוסיף מהציר עד להתרככות. לקראת סוף הבישול נתבל ונגרד את הדלעת הרכה. בשלב הזה נוסיף את השמנת לעוד מספר דק עד שהכל מתאחד למרקם רך וחלק, ועכשיו נשאר רק להגיש ולהתענג מכל ביס!

המתכון באדיבות: מיכל רווח קונדיטורית וטבחית של מלון הבוטיק וילה גליליי

סלט מרענן על בסיס עלים ופטריות טריות

מצרכים:

כ12 לבבות חסה שטופים ויפים חתוכים גס,, 8 טבעות בצל סגול, 5 פטריות פורטובלו/ שמפיניון חתוכות לרבעים, חופן פקאן סיני, אשכול עגבניות שרי ו3 מלפפונים

לרוטב:

2 כפות דבש, 1/3 כוס שמן זית, מיץ מלימון אחד, כף חרדל דיז'ון גרגירים, קורט מלח.

אופן ההכנה:

לשים בבלנדר עד לקבלת אמולסיה אחידה, לסדר את המרכיבים החתוכים בקערת הגשה-  תחילה את לבבות החסה ולאחר מכן את שאר המרכיבים. מעל הכל לבזוק רוטב. ניתן להוסיף על הסלט רצועות חזה/פרגית/אנטרקוט.

סלט על בסיס פטריות צילום:באשערט

המתכון באדיבות :יוני טובול שף מסעדת באשערט הכשרה למהדרין בצפת

על נתח קצבים עם פטריית מלך היער צרובה!

מצרכים:

פטריית מלח היער, שמן זית, נתח קצבים משובח, גיבץ' עבים ושום.

אופן ההכנה:

חותכים את הפטרייה לרצועות ומבצעים חיתוכים עמוקים לאורכה, מחממים שמן זית וצורבים את הפטריות היטב. צולים את נתח הקצביים עד למידת עשייה מדיום, מזגגים מעל הנתח את הוטב היין האדום, שום קונפי וגיבץ' ענבים, ומניחים את רצועות הפטריות. בתיאבון!

המתכון באדיבות: גדי אולשנסקי שף מסעדת סומאק

הוספת תגובה

הוספת תגובה