עמוד הבית » סיפור מתכון : מתכונאית מטיילת "מכינה סיר לארוחה וחושבת בשקט ביני ובין עצמי שעכשיו יש להרפות ולתת לחיים לקרות"

סיפור מתכון : מתכונאית מטיילת "מכינה סיר לארוחה וחושבת בשקט ביני ובין עצמי שעכשיו יש להרפות ולתת לחיים לקרות"

עוף בירקות וקארי צילום סלעית בשן
הבוקר היה טפטוף שהזכיר שנרצה או לא הגשם יבוא וישטוף את השחור ויהפוך הכל לאפור ומתוך האפור תזרח השמש והמדרונות יוריקו והשבילים יתכסו בפריחה. ככה בלי לעשות כלום פשוט להיות ולשים לב.

רוב החברות שלי נושמות לרווחה בינן לבין עצמן על כך שהקורונה הגיעה כשהילדים כבר גדולים.

רוב החברות שלי מרגישות צביטה קטנה בלב על כך שהקורונה כאן והילדים שם

רוב החברות שלי מיצו את ארוחות היוגורט והתפוח ובא להן משהו חם לאכול בבית

רוב החברות שלי חושבות על כך שזה נורא שבני אנוש נפטרים ואף אחד לא יודע

רוב החברות שלי נחות על סדרה כזו או אחרת כשהמחשבות מטרידות

רוב החברות שלי קוראות ספר לפני השינה

רוב החברות שלי נבונות ומלאות מודעות כלפי הכדור או השלטון או הנקיון או גם וגם

רוב החברות שלי ישמחו להשיל מגופן קילו או 20

רוב החברות שלי יודעות שלהיות בעשיה ובפעולה זה נעים.

וכל השאר בונוס.

צילום סלעית בשן

ואני מכינה סיר לארוחה וחושבת בשקט ביני ובין עצמי שעכשיו יש להרפות ולתת לחיים לקרות.

שהשאלה שסגורה עמוק בכספת היא 'מה יהיה' ומתאמנת חזק חזק בלהיות כאן ועכשיו

שהרי מה שהיה – סיפורים, מה שיהיה לא לנו לדעת ונשארנו עם כאן ועכשיו לעשות בו טוב.

אז מה יש לאכול?

קדירת עוף וירקות בקארי

חומרים:

2 כוסות אורז בסמטי

500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות

כף קורנפלור

1 בצל חתוך לטבעות

1 בטטה חתוכה לאצבעות

3 גזר חתוך לאצבעות

2 קישוא חתוך לאצבעות

1 גמבה או פלפל חתוך לאצבעות

250 גרם קרם קוקוס

2 כפות חמאת בוטנים טבעית

חופן עלי קורנית

2 עלי עץ לימון צעירים שלמים

2 כפות אבקת קארי טובה

3 שיני שום פרוסות

מלח, פלפל

שמן לטיגון.

צילום סלעית בשן

וזה הולך ככה –

בסיר נפרד לבשל אורז

לערבב את רצועות חזה העוף עם אבקת קורנפלור

לטגן בסיר או סוטאז' גדול חצי טיגון ולהוציא מהסיר.

באותו הסיר להוסיף מעט שמן ולטגן את טבעות הבצל עד שמשחימות

להוסיף את שאר הירקות

לערבב מעט שיקבלו חום מכל הכיוונים

בקערה לערבב את התבלינים ואת חלב הקוקוס

להוסיף לירקות ולתת להם להתבשל על אש קטנה.

כחצי שעה

להוסיף את רצועות העוף לירקות ולהמשיך בבישול עוד 10 דקות לערך.

זהו. מוכן. רצוי להוציא את עלי הלימון לפני ההגשה

להגיש ליד קערת אורז

אפשר גם לערבב את הירקות והאורז.

בתאבון,

רוב החברות שלי אוהבות אוכל טוב ועתיד ורוד.

ואני? כמו רוב החברות שלי ברוב הענינים.

כתבה: סלעית בשן

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה