עמוד הבית » עוגיות "סבתא תמרים" רולדין

עוגיות "סבתא תמרים" רולדין

עוגיות תמרים רולדין צילום רונן מנגן
רולדין מציעה את המתכון המקורי ל"עוגיות סבתא תמרים" - עוגיות התמרים של סבתא שמחה עליהן גדלו בעלי הרשת ומלווה אותם שנים רבות.

מצרכים להכנת 40 עוגיות:

300 גרם חמאה רכה

60 גרם אבקת סוכר

1 חלמון (20 גרם)

125 מ״ל שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל איכותית

500 גרם קמח

4 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

 

למילוי:

500 גרם ממרח תמרים

100 גרם סוכר מעורבב עם 1 כף קינמון

100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק

 אבקת סוכר, להגשה

 להכנת הבצק:

» מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם חלק. מוסיפים את החלמון, השמנת המתוקה ותמצית הווניל בהדרגה ותוך ערבוב. מדי פעם מנקים את דפנות הקערה במרית.

» מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר 3 שעות לפחות.

 להרכבת העוגיות:

» מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

» על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20×30 ס״מ ובעובי 3 מ"מ. מורחים שכבה דקה ואחידה של ממרח התמרים. מפזרים מעל מעט סוכר קינמון ואת אגוזי המלך.

» חותכים ל-2 רצועות ברוחב 15 ס"מ ומגלגלים לרולדות. חותכים כל רולדה לגלילים ברוחב 4 ס"מ.

» מסדרים את העוגיות בתבנית ומשאירים ביניהן רווח היקפי של 3 ס״מ. אופים בתנור 15 דקות, עד להזהבה. מצננים היטב.

» בוזקים על העוגיות אבקת סוכר.

» העוגות יישמרו מספר ימים בקופסה אטומה.

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה