עמוד הבית » “עיר הפיצה” בגן המושבה: אין ילד שלא אוהב
עיר הפיצה, צילום: נעמה משיח כהן

“עיר הפיצה” בגן המושבה: אין ילד שלא אוהב

אחר הצהריים בגן המושבה, והמקום כבר הומה משפחות. "עיר הפיצה", המתחם הקולינרי החדש של פסטיבל ראשון לציון, נפתח אתמול ופועל עד ה-30 בספטמבר, במסגרת פסטיבל שנמשך מ-27 בספטמבר עד 1 באוקטובר, בחול המועד סוכות.

במרכז המתחם עומדים שלושה שפים, תומר אגאי, אורן אסידו ואבי ביטון. כל אחד מפעיל דוכן משלו ומכין במיוחד לפסטיבל פיצה מקורית בפרשנות האישית שלו. לצידם פועלים עשרות דוכני פיצה נוספים, והמגוון עצום: פיצות קראנצ’יות, דקות ועבות, לכל אוהבי הז’אנר. גם מי שמחפש משהו קליל לכיס ימצא: יש פיצות שמש וטרופית ב-10 שקלים בלבד. האוכל טעים, האווירה חמה, המוזיקה טובה ואנשים מסתובבים ונהנים מהחג.צריך לקחת אוויר ולהמתין בתור לדוכנים, אבל ההמתנה משתלמת, והטעם מעולה.

פסטיבל הפיצות, צילום: נעמה משיח כהן

 

המתחם הוא עולם איטלקי שלם, לא רק פיצה. יש דוכני אוכל, ברים וקוקטיילים, בתי קפה, גלידות איטלקיות וטירמיסו. יש הופעות, משחקים סביב פיצות, סדנת הכנת פיצות וסדנת רטבים, ומתחם פעילויות לילדים. למבוגרים יש בירות, ובאחריות: לא נוסעים אחרי ששותים. במסגרת האירועים צפויה להתקיים גם תחרות מקצועית לבחירת “פיצאיולו ישראל”.

את המתחם מוביל השנה קבוצת לוטוס, בבעלות היזם הקולינרי מיכאל חלפון, בשיתוף חופית בוהדנה קיפניס ועדי בן דן, המתמחים בהפקת אירועי קולינריה ופסטיבלי אוכל. לדברי חלפון, הרעיון היה ליצור חוויה קולינרית שהיא אירוע בפני עצמו, כך שהאוכל יהיה חלק בלתי נפרד מהבילוי. לדבריו, החיבור עם שפים מובילים מביא למקום אחד ארבעה עולמות שונים, שכל אחד מהם לוקח את הפיצה האהובה למקום משלו.

 

דוכני פירות, צילום: נעמה משיח כהן

 

והסביבה עושה את שלה: גן המושבה ירוק ופסטורלי, מזג האוויר נעים, ואין סיבה לא לבוא ליהנות.”עיר הפיצה” היא רק חלק מהפסטיבל. בין אירועיו יתקיימו מפגשים מוזיקליים מיוחדים: עמיר בניון יארח את ניסים סרוסי, והראל סקעת יארח את גלי עטרי. לצידם תעלה ההפקה “75 זה לא צחוק”, ערב חגיגי לרגל יום הולדתה ה-75 של ירדנה ארזי, המשלב מוזיקה, הומור וסיפורים מתחנות חייה, בהשתתפות רותם אבוהב, עלמה זק, מיקי קם, חנה לסלאו ואודיה קורן. ברחבי העיר יתקיימו גם אירועי חוצות ופעילויות נוספות לקהל הרחב.

דוכן מתוקים, צילום: נעמה משיח כהן

מידע למבקרים
פסטיבל ראשון לציון 2026: 27.9-1.10, חול המועד סוכות, מוקדים שונים ברחבי העיר.
“עיר הפיצה”, גן המושבה: 28-30.9, החל מ-18:00, כניסה חופשית (אוכל ושתייה בתשלום).

הוספת תגובה

הוספת תגובה