עמוד הבית » 2 מתכונים חסכוניים שיש במזווה ובמקרר

2 מתכונים חסכוניים שיש במזווה ובמקרר

פסטה צ׳יפס, צילום: טקה סטודיו
בזמנים לא פשוטים כאלה, כאשר לא תמיד כל המוצרים זמינים וגם כשלפעמים בכלל מעדיפים להישאר בבית, זאת ההזדמנות לפתח יצירתיות במטבח. שני המתכונים היצירתיים הללו קלים להכנה

צ'יפס פסטה קריספי בליווי מטבל עגבניות (מתכון באדיבות מוצרי החשמל Teka)

חומרים:

מים

מלח

פלפל

200 גרם פסטה מסוג 'פרפלה' (פרפרים)

3.5 כפות שמן זית

1/3 כוס גבינת פרמזן טבעונית מגוררת

כפית עשבי תיבול לבחירה

למטבל:

1 בצל

שמן זית

פחית (400 גר') עגבניות קלופות

מלח

פלפל

אורגנו

2 כפות דבש

כף מטבוחה

הוראות הכנה:

בסיר גדול, מביאים מים לרתיחה ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומניחים בקערה. מוסיפים מלח ,פלפל, 3.5 כפות שמן זית, גבינת פרמזן טבעונית ועשבי התיבול. מערבבים היטב לפיזור אחיד בפסטה. על תבנית אפיה מרופדת, מפזרים את הפסטה המתובלת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהפסטה הופכת לקריספית.

הכנת הרוטב:

קוצצים את הבצל ומטגנים קלות בסיר בינוני עם שמן זית, על אש בינונית. כשהבצל מזהיב, מוסיפים את העגבניות הקלופות כשהן חתוכות לרבעים.

מוסיפים את כף המטבוחה עם המלח, הפלפל, האורגנו והדבש. מבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 20 דקות, וטוחנים באמצעות מעבד מזון במידה ומעוניינים במרקם חלק ואחיד.

מגישים את הרוטב לצד הצ'יפס.

מיגאס ספרדי אותנטי (מתכון באדיבות מוצרי החשמל Teka)

 חומרים:

500 גרם לחם ישן

300 מ"ל מים חמימים

שמן זית

5 שיני שום

650 גרם נקניקים- כל מה שיש במקרר יתאים

מלח

להגשה (אופציונלי):

מלפפונים חמוצים

ענבים ירוקים

פלפלים ירוקים

הוראות הכנה:

חותכים את הלחם לחתיכות בינוניות-קטנות ומשרים אותן במשך 30 דקות במים חמימים. בינתיים קוצצים את השום והנקניקים. במחבת גדולה עם שמן זית מטגנים שום וכשזה מזהיב מוסיפים פנימה את הנקניקים הקצוצים. מטגנים תוך כדי ערבוב על אש נמוכה ומוסיפים קורט מלח, עד להיפרדות השומן מהנקניקים. לאחר מכן, מוסיפים למחבת את פירורי הלחם ומבשלים הכל על אש נמוכה-בינונית לפחות 30 דקות, תוך כדי ערבוב.

אם צריך, מוסיפים מים במהלך הבישול כדי לפרק את פירורי הלחם הגדולים לחתיכות קטנות יותר וכדי לקבל את המרקם המתאים- מעט רך אך עדיין קריספי.

מגישים עם רצועות פלפל ירוק צלוי, חצאי ענבים ופרוסות מלפפון חמוץ.

מיגאס ספרדי, צילום: טקה סטודיו

הוספת תגובה

הוספת תגובה