עמוד הבית » 4 מתכונים להכנה בייתית

4 מתכונים להכנה בייתית

פטוצ'יני דלעת שום,צילום: קופרבוש סטודיו
בימים קשים מנשוא, כשרוב המסעדות סגורות לקהל הרחב, מגיעה ההזדמנות לפתח את כישורי הבישול והאפייה. שלושה מתכוני שף טעימים המאפשרים לכל אחד לחצות את גבול היכולת שלו ולהיות שף לערב אחד.

פטוצ'יני דלעת שום (המתכון באדיבות Küppersbusch)

חומרים:

לרוטב:

1 ראש שום

½ דלעת

שמן זית

מלח

פלפל

20 גרם חמאה (כף גדושה)

150 גרם גבינת מסקרפונה

80 גרם גבינת פרמזן מגוררת

רוזמרין

מצקת אחת של מי הפסטה המבושלת

לפסטה:

400 גר' פסטה מסוג פטוצ'יני

מים

מלח

פלפל

להגשה:

פתיתי פרמזן

פרחים אכילים

רוזמרין

   הוראות הכנה:

  1. חוצים את ראש השום לשניים, מקלפים וחותכים את הדלעת לקוביות. מניחים את הדלעת והשום בתבנית אפייה ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל. צולים בתנור  בחום של 190 מעלות במשך 40 דקות.
  2. בינתיים מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים למשך הזמן המצוין על גביי האריזה. מסננים אך שומרים כמצקת אחת של מי הבישול לרוטב ומוסיפים לה מעט שמן זית.
  3. במעבד מזון, שמים את השום והדלעת הצלויים, חמאה, שתי הגבינות, הרוזמרין ומי הבישול מהפסטה. טוחנים עד לאיחוד מלא של כל החומרים לכדי רוטב חלק.
  4. מאחדים את הרוטב עם הפסטה, מצלחתים בצלחת עמוקה ומקשטים בפלפל, פתיתי פרמזן, פרחים אכילים ועלי רוזמרין.

 

 דג מרלוזה בליווי עגבניות (המתכון באדיבות Küppersbusch)

 חומרים:

200 גרם עגבניות שרי

מלח

שמן זית

4 חלצי דג מרלוזה

בזיליקום טרי

לרוטב:

1 שן שום

1 פלפל ירוק

חצי צרור בצל ירוק

4 עגבניות בינוניות

חצי מלפפון

מלח

שליש כוס שמן זית

2 כפות חומץ

100 מ"ל מים

הוראות הכנה:

  1. מאדים את עגבניות השרי בתנור במצב אידוי ב-90 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות.
  2. בתבנית נפרדת, מניחים את הדג ומזלפים מעליו שמן זית וזורים מעט מלח. מאדים באותם התנאים, למשך 7 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
  3. עבור הרוטב, שמים את כל החומרים בבלנדר, מערבלים בעוצמה מקסימלית עד לקבלת רוטב.
  4. את הרוטב שהתקבל מסננים דרך מסננת גדולה כך שיישארו בה החלקים המוצקים שברוטב.
  5. מסיימים להכין את הדג על מחבת פסים וצולים עד שהעור הופך לפריך והדג מתבשל לגמרי.
  6. מניחים במרכז כל צלחת עמוקה נתח דג וסביבו יוצקים מהרוטב המסונן. מקשטים מסביב בעגבניות השרי הצלויות ובעלי בזיליקום.
דג מרלוזה בליווי עגבניות, צילום: קופרבוש סטודיו

מתכון מלבי (מתכון באדיבות סולתם)

10 סועדים

3 כוסות מים
1וחצי כוס חלב
2 כפות סוכר
כוס קורנפלור + חצי כוס מים.
לסירופ:
1 ורבע כוס סוכר
חצי כוס מים
3 כפות מי ורדים
4 טיפות צבע מאכל אדום
אופציות לתוספות: שברי פיסטוק טבעיים או מסוכרים, אגוזי מלך, בוטנים מסוכרים, קוקוס קלוי (25 גרם בערך)
אופן ההכנה למלבי: מכניסים את המים, החלב והסוכר לסיר, מחממים מעט (2 דקות ) על אש גבוהה.
מערבבים את הקורפלור עם חצי כוס מים, מערבבים עד לתערובת חלקה . אם התערובת סמיכה מידיי מוסיפים
מעט מים (כף או שתיים לפי הצורך) עד ליצירת תערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור לתוך הסיר עם החלב והסוכר, מביאים לרתיחה ומערבבים עד להרתחה –
מנמיכים את האש תוך כדי ערבוב עד הסמכה מלאה ומכבים את האש.
יוצקים את התערובת המוכנה לכוסות, כלי הגשה, צלחות, מצננים ומכניסים למקרר למשך 3 עד 5 שעות לפחות.

מתכון למלבי, צילום: יחצ

אגסים קרמיים ברפרפת וגלידה (המתכון באדיבות Küppersbusch)

חומרים:

עבור הרפרפת:

250 מ"ל חלב מלא

2.5 כפות סוכר

1 תרמיל וניל

3 חלמונים

לאגסים המאודים:

2 אגסים

מיץ מלימון אחד

150 מ"ל מים

1 כף סוכר

1 מקל קינמון

עבור הציפוי:

עוגיות מרוסקות לפירורים

גלידת שמנת

הוראות הכנה:

  1. לרפרפת: בסיר בינוני, מחממים את החלב עם הסוכר ותרמיל הווניל כשהוא חצוי לשניים, עד לרתיחה. לאחר הרתיחה, מסירים מהאש ומניחים בצד למשך 5 דקות.
  2. בקערה עמידה לחום, טורפים את החלמונים עם מעט מתערובת החלב החם ומחזירים לסיר. מחממים שוב על אש בינונית נמוכה, תוך ערבוב מתמיד בעזרת מרית, עד שהתערובת מסמיכה. מסננים את התערובת ושומרים אותה בקירור.
  3. לאגסים המאודים: מקלפים את האגסים, חוצים אותם לחצאים ומגלענים. חותכים שוב את החצאים לשניים ומניחים על תבנית תנור.
  4. בקערה בינונית, מכינים תערובת של מים, מיץ לימון וסוכר ומברישים באמצעותה את האגסים. מניחים מקל קינמון שבור ליד האגסים שבתבנית ואופים במצב אדים במשך 45-50 דקות ב-100 מעלות צלסיוס.
  5. מצלחתים שלוש חתיכות אגסים ומניחים לידן כף פירורי עוגיות. מעל הפירורים מניחים מעט גלידת שמנת. יוצקים מסביב לאגסים את הרפרפת.
אגסים קרמיים ברפרפת וגלידה,צילום: קופרבוש סטודיו